Avelsnyheter
3 oktober 2020 10:57

Hon är årets Rikssto i hoppning

BreedersKompletta Zinnie är årets Rikssto i hoppning. "Hon är väldigt snäll och väldigt cool," säger ägaren Ann Laven.

Hon är årets Rikssto i hoppning
Årets Rikssto i hoppning, Zinnie och teamet kring henne med Ann Laven till vänster. Foto: Roland Thunholm

Det var elva 3-åriga hoppston som gjorde upp om den prestigefyllda titeln Rikssto och Hornsundspokalen.

Det blev Zinnie (SWB e Gisborne VDL-Cortez, uppf  Lars Åke Persson, äg Ann Laven, Lavens Ridskola) som tog hem priset efter en övertygande löshoppning och idel lovord av exteriördomaren Karl-Henrik Heimdahl: ”Stark överlinje och starkt kors som gör att hon kan trycka av som hon gör,” sa han.

Nu ska hon hem och så ska min dotter fortsätta att utbilda henne. Ann Laven, ägare till Zinnie. 

Zinnie visade härlig bjudning, bra taxeringsförmåga, kvicka reaktionsförmåga och bjöd på många spänstiga språng. Det blev en toppnotering på 19 poäng och spontana applåder från de få på läktaren.
– Det är lite speciellt för jag hade hennes mormor när jag var ung och sålde henne till Lars Åke. Sedan började de avla på henne och Zinnie är deras sista uppfödning. Och så frågade de om jag vill köpa henne, säger Ann Laven.

Snäll och cool

– Hon är väldigt snäll och väldigt cool, åkte själv hit i transporten till exempel. Nu ska hon hem och så ska min dotter fortsätta att utbilda henne.

Cardilou E var först ut i Flyinges stora ridhus på lördagens morgon. Hon gav ett trevligt intryck och visade att hon rättade sig bra efter ett nedslag och visade generellt fin frambensteknik. Det blev totalt 17,5 poäng.

Golden Delicious var ett av tre ston e Mr Vain GJ i finalen. Hon visade också fin frambensteknik, men hade lite svag bjudning vilket påverkade kvaliten på sprången i löshoppningen. Det blev 14,8 poäng.

Eskodail visade fin samarbetsvilja, domarna tyckte att hon var lite i framvikt och inte alltid fick fram den goda teknik de tyckte sig skymta. Det blev 16,6 poäng.

Fin teknik

Smidiga och stora BE Alexandria gjorde jobbet bra med fin teknik och visade att hon är rädd om sig. Domarna hade dock velat ha mer ryggverkan för att ge de allra högsta betygen. Det blev 16,7 poäng.

Lovely April visade gott självförtroende och fin benteknik men blev lite väl ivrig ibland och domarna önskade att hon skulle ha tagit uppgiften lite mer på allvar. Det blev 13,8 poäng.

JO Miss Suzetta var försiktig och noggrann med starkt avstamp och atletisk hoppteknik. Domarna hade velat se lite mer bjudning. Stoet slutade på 17,2 poäng.

Toute la Vie visade fin taxering och förmåga i början, men blev lite ängslig och spänd efter ett tag. Domarna tyckte sig se att det finns mer kapacitet i stoet än vad hon visade för dagen . Det blev 14,3 poäng.

Domarna tyckte att Källhults Fearless inte riktigt visade vad hon kunde och hade lite svag bjudning för dagen. Stoet fick 15,8 poäng.

Stora Miss Vinnfinity SPO jobbade på med säker taxering och bra frambensteknik. Domarna hade velat ha lite mer engagemang och ryggverkan i språnget. Det blev 16,1 poäng.

Sist ut var lätta Nix Pix KR som blandade och gav när det gällde kvaliteten på sprången. Det blev 16,4 poäng.

De 3-åriga stona ingår också i Breeders för 3-åringar och tar med sina resultat från löshoppningen i kampen om Rikssto-titeln dit.

Resultat

Championatet går att följa direkt via Equisport (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden