Hoppning
3 oktober 2020 19:38

Finalklara 6-åringar – många fel i andra omgången

BreedersTvå Kannan-avkommor och ytterligare tre hästar var de enda dubbelt felfria när knappt 50 ekipage hade passerat mållinjen i 6-åringarnas andra omgång. Därmed är finalfältet inför söndagen startklart.

Finalklara 6-åringar – många fel i andra omgången
Zjechov och Alexandra Emanuelsson stod för en av få dubbelnollor. Foto: Roland Thunholm

I andra omgången av Breeders Trophy för 6-åringar bjöd banbyggaren Peter Lundström på en utmanade bana med 11 hinder och 13 språng på 1,30-nivå. Startordningen var omvänd från första omgången, från vilken felen följde med. 48 ekipage kom till start och efter halva startfältet var det fortfarande endast två som var dubbelt felfria. Och det blev inte många dubbelnollor efter det heller –

Det var inte förrän startnummer 30, Victoria Almgren med stoet One Direction (SWB f-14 e I’m Special de Muze-Couleur Rouge, uppf Emelie Andersson Olivia Lindberg, äg Victoria Almgren, Jönberg Horses AB), äntrade banan som den tredje dubbelnollan kickade in.

Fram till dess var det endast Kannan-avkommorna Kannando Hästak (DWB hingst f-14 e Kannan-Carmargue, uppf Henrik Hansen och HH Horses, äg Hästak AB) och I Can AJH (F. 2) (SWB sto f-14 e Kannan-Emmerton, uppf Ann och Janne Hellström, äg Ann Hellström) som hade dubbla nollor i protokollet. Den förra med André Brandt i sadeln och den senare med Dennis Carlsson.

Inte förrän mot slutet kom nästa dubbelnolla som sattes av Zjechov (SWB val f-14 e Durrant-Heartbreaker, uppf Ingela och Magnus Bergholtz, äg Anna Emanuelsson Rid AB) med Alexandra Emanuelsson i sadeln.

Equestrian Sport
André Brandt och Kannando Hästak gjorde sin andra felfria runda. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Deébra gick också i mål felfritt med Jörgen Larsson i sadeln. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Stephanie Holmén och Skylander VS satte nollan i första kvalet, men fick dessvärre ett nedslag i andra. Foto: Roland Thunholm

Näst sista startande drog till med femte dubbelnollan och det var ingen mindre än rutinerade Jörgen Larsson som lotsade skimmelstoet Deébra (SWB f-14 e Bravour-Calemero, uppf/äg Anna-Karin Nylander) felfritt över mållinjen.

Därmed var kvalen avklarade och finalfältet klart. De 25 bästa hästarna från de två kvalomgångarna är nu vidare till söndagens avgörande finalomgång på 1,35-nivå. Dubbelnollorna är självklara, vilka ytterligare ekipage som får rida final ser du i resultatlistan här under.

Samtidigt som en Breedersvinnare ska koras, avgörs det också vilka ytterligare fem hästar som tar sig vidare till finalen i Lövsta Future Challenge som rids under Gothenburg Horse Show 2021. De fem unga hästarna som kvalade under Norrköping Horse Show i augusti ska nu få sällskap av de fem bästa Breeders Trophy-anslutna sexåringarna från Flyinge.

Resultatlista Breeders Trophy för 6-åriga hästar.

Regler för Lövsta Future Challenge Unga Hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden