Avelsnyheter
2 oktober 2020 15:06
Ridsportplus

Baloé Hp och Assarsson laddar för tredje segern i Breeders

BreedersGodkände hingsten Baloé Hp är sin årgångs lysande stjärna. Nu är han och hans ryttare Arnold Assarsson på plats i Flyinge för att försöka vinna Breeders för tredje gången i rad. Men Arnold Assarsson vill inte riktigt kännas vid något favoritskap. "Det är snarare så att det där nedslaget kommer närmare och närmare för varje dag. Han har inte rivit sedan i januari," säger hoppryttaren.

Baloé Hp och Assarsson laddar för tredje segern i Breeders
"Där satt den." Arnold Assarsson red Baloé till två 10:or i Breedersfinalen när hingsten var fyra år. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Titelförsvararen Baloé Hp 1342 (SWB hingst e Balou du Rouet-Clearway, uppf/äg Malin Carlsson, Hipparion HB) och hans ständige ryttare Arnold Assarsson tillhör de många ekipage som var felfria när de 6-åriga hopphästarna hade sin första runda på Breeders i Flyinge på fredagen.

Han har inte rivit sedan i januari. Arnold Assarsson befarar att ett nedslag närmar sig för Baloé HP.

Ekipaget har vunnit Breeders både när hingsten var fyra och fem år, har gjort ett UVM och vunnit SWB Trophy i Scandinavium. 

– Vet inte om jag är storfavorit precis. Det är snarare så att det där nedslaget kommer närmare och närmare för varje dag. Han har inte rivit sedan i januari, säger Arnold Assarsson när Ridsport möter honom med sitt yngsta barn i barnvagnen på tävlingsområdet efter 6-åringarnas hoppning på fredagen.

”Något speciellt”

– Och jag vet inte ens om andra tänker på att han har vunnit två år i rad, det kanske är mest jag som tycker att det är något speciellt, fortsätter ryttaren.

Arnold Assarsson har lovordat den brune hingsten ända sedan ännu yngre år och han fick medhåll av förra årets testryttare vid Breeders, Jeroen Dubbeldam. ”Ni kanske inte kan se att den här hingsten hoppar fantastiskt, men jag kan känna det,” sa världsryttaren då.

1 Arnold Assarsson - Baloé Hp 1342 (SWB hingst f-14 e Balou du Rouet-Clearway, uppf Malin Carlsson, Hipparion HB)
Baloé Hp 1342 tog hem segern i SWB Trophy tillsammans med Arnold Assarsson 2019. Foto: Roland Thunholm
Jeroenbaloe2
Jeroen Dubbeldam på godkände hingsten Baloe Hp vid testridningen 2019. Foto: Roland Thunholm

Arnold Assarsson menar att Baloé HP har fortsatt att utvecklas.
– Han blir bara bättre och bättre, starkare och fortsätter att utvecklas som jag hoppats. Man blir alltid lite rädd när de är så bra som han är från början att det rätt som det är ska stoppa upp, men det ser vi inga tecken på.

– Jag har fortfarande inte hittat någon dålig sida hos honom.

Driver station

Hingsten har inte tävlat så mycket i år, och det beror inte enbart på coronapandemin.
– Nej, vi hade vi hade nog inte gjort något annorlunda. Vi har haft så mycket ändå med stationen och så, fortsätter Arnold Assarsson som är tvåbarnspappa och har hingststation hemma i Vintrosa.

Ekipaget vann kvalet till Scandinavium tidigare i år. Förutom det är inga direkta planer för den närmaste framtiden klara.
– Efter Breeders ska vi hem och ta det lite lugnt. Och sen är Scandinavium nästa steg. Vi har pratat om att eventuellt göra en utlandstur, men det får vi se.

6-åringarna har sin andra runda i morgon, då ska 25 finalhästar gallras ut bland 48 startande. Finalen går på söndag.

Breeders går att följa via  Equisport (betalkanal)

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden