Avelsnyheter
2 oktober 2020 13:53

Många nollor när 6-åringarna hoppade igång

BreedersNollorna rasade in när de 6-åriga hopphästarna gjorde sin första runda i Breeders på Flyinge under fredagen. "I morgon får vi nog mer att bita i," säger Caroline Persson, en av dagens felfria.

Många nollor när 6-åringarna hoppade igång
Johanna Wall och Centa de la Fie är vidare till 6-åringarnas andra omgång med noll fel i protokollet. Foto: Roland Thunholm

De 6-åriga hopphästarna gav sig in i Breeders i en 1,25-hoppning på fredagen.

34 av dem satte en nolla inne i Flyinges stora ridhus och har alltså ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Bland de felfria finns titelförsvararen Baloé Hp 1342 (SWB hingst e Balou du Rouet-Clearway, uppf/äg Malin Carlsson, Hipparion HB) med sin ständige ryttare Arnold Assarsson.

Det finns flera ryttare som nollade med mer än häst, bland annat André Brandt med förra årets Breedersfyra Viking Hästak och Kannando Hästak. Även Selfie BT, som var placerad i Breeders som 5-åring, finns bland de felfria. Hon rids av Stina Lillje. 

”Personlig häst”

Caroline Persson laddar för andra omgången med Diadora (SWB sto f 2014 e Diarado-Libero H, uppf Madeleine och Gert Johansson, äg Gert Johansson).
– Det är en mycket personlig häst med stor integritet. Hon är vaken och försiktig. Hon kom till mig för ganska precis två år sedan och är inriden som treåring av Eamon Hickey. Hon gick förra året med väldigt bra resultat i både Falsterbo, Breeders och Jönköping. I dag kändes hon jättefin. Hon hoppade lätt och avslappnat, berättar Caroline.

– Jag har på känn att det dock inte kommer att bli riktigt så lätt i morgon utan då får vi nog något att bita i, fortsätter hon.

Equestrian Sport
Linnea Håkansson och Muzze levererade en nolla när 6-åringarna hoppade igång på Breeders. Foto: Roland Thunholm

Det är bara tre av de 51 startande hästarna som inte går vidare till andra rundan som rids i morgon, lördag. Den omgången går över 1,30-hinder.

De 25 bästa hästarna efter de två omgångarna gör upp i finalen över 1,35-hinder på söndag.

Resultat

Breeders går att följa via  Equisport (betalkanal)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Breeders i hoppning – referat, intervjuer, bilder och filmer (19)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden