Dressyr
27 februari 2021 17:35
Ridsportplus

Sandra Dahlin om äventyret i Doha: ”Så häftigt”

InternationelltSandra Dahlin och Ichi lämnar Qatar och de femstjärniga tävlingarna i Doha med placeringar i både fredagens Grand Prix och lördagens Grand Prix kür. "Det har varit en väldigt bra erfarenhet, med flygresan och allt runt omkring," säger Salaryttaren som är nöjd med sitt äventyr.

Sandra Dahlin om äventyret i Doha: ”Så häftigt”
Sandra Dahlin och Ichi i lördagens Grand Prix kür i Doha. Foto: CHI AL SHAQAB

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sandra Dahlin och Ichi (SWB sto f 2006 e Bocelli u Dynastie e Donnerschlag, uppf Miota AB, äg Birgitta Dahlin) presenterade sig på allvar för den internationella publiken när de kom femma i världscuptävlingarna i Göteborg förra året.

Det känns fantastiskt roligt att jag har en så fin häst som trots spänning och lite missar kan ligga så bra till i procent. Sandra Dahlin.

Nu har ekipaget precis avslutat det femstjärniga meetinget i Doha, Qatar. Det blev en sjundeplacering i fredagens Grand Prix och en åttondeplacering lördagens Grand Prix kür.
– Hon har varit väldigt pigg, men jag är på det stora hela nöjd, säger Sandra Dahlin.

Det var hon själv som började fundera på att åka till Doha för att skaffa sig erfarenhet av att resa lite längre och flyga med Ichi. När hon fick klartecken från förbundskapten Bo Jenå började förberedelserna.

Arrangören står för alla kostnader för resa och tävling till Doha för de tävlande.
– Det är väldigt generöst av dem och en förutsättning för att jag skulle kunna åka.

”Bra erfarenhet”

– Jag kände att det är en väldigt bra erfarenhet med flygresan och allting, att jag nu vet hur hästen tar det. Hon har flugit jättebra och varit pigg och fräsch, säger Sandra Dahlin.

I fredagens Grand Prix med 18 starter blev det 71,978 procent för det Salabaserade ekipaget.
– Det blev lite spänt i inledningen, kanske var det jag som var lite försiktigt i början, men så småningom kom jag in i det. Vi hade inga direkta missar eller så, men jag kan få fram lite mer i ökningarna och så. Men det var viktigt för mig att gå in och få en bra känsla, vi har ju inte tävlat sedan i oktober.

I lördagens kür blev det 73,065 procent.

– Hon var väldigt laddad, men jag hade en fin känsla när jag red även om det det blev en miss i en bytesserie, låg bra till i musiken och så där.

Hög svårighetsgrad

Ekipagets kür håller riktigt hög svårighetsgrad och musiken är åt det sakrala hållet med mycket power kombinerat med lite eleganta pianoinslag.
– På sista medellinjen tror jag att hon fick syn på något för hon blev plötsligt superspänd. Den sista piaffvändningen blev inte så lyckad och när vi skulle gå ur den gjorde hon en liten bakutspark. Det är klart att det kostade en del. Innan det låg vi på upp mot 77 procent. Men det blev en placering i allafall och det är jag glad för.

– Det är ett svårt program med mycket övergångar och kombinationer, bland annat så går vi direkt från tvåor till ettor på en linje.

_sg21156
Sandra Dahlin och Ichi visade bland annat en bytesserie som började med tvåor och gick direkt över till ettor i sin kür.
Dressyrbana_doha
Dressyren reds inomhus i den spektakulära arenan. Foto: Stefano Grasso/CHI Al Shaqab 2021
_sg21109
Sandra Dahlin och Ichi i lördagens kür. Foto: CHI AL SHAQAB

Ryttarna och deras team har hållits i en smittsäker bubbla genom tävling, bland annat har de testats för Covid-19 flera gånger.
– Och vi har bara fått vara på tävlingsplatsen och på hotellet. Men det är kul att det har funnits ganska mycket andra klasser att titta på här, säger Sandra Dahlin.

Flyger hem

Nu närmast flyger Ichi och flera av de andra europeiska hästarna hem i morgon och Sandra Dahlin på måndag.
– Jag håller fortfarande min start i världscupen förra året högre än det här, men det är så häftigt att ha gjort detta, arenan är jättehäftig, säger Sandra Dahlin som ingår i landslagets A-trupp, alltså närmast under spetstruppen.

Hon bor i Sala och är ryttare/tränare på heltid som driver ett företag med bland annat vattenträning tillsammans med sin mamma. Vad som väntar efter äventyret i Doha vet hon inte riktigt.
– Jag får stämma av det med landslagsledningen. Men det känns fantastiskt roligt att jag har en så fin häst som trots spänning och lite missar kan ligga så bra till i procent. Jag vet att hon är tillräckligt bra för att vara med i toppen. Hon har mycket go och det är jag glad för.

Tysk seger

Tysklands Jessica Von Bredow-Werndl vann både GP-klassen och küren tillsammans med Zaire-E. I GP-klassen fick ekipaget 76,957 procent och i küren 84,780 procent efter att bland annat ha fått nior på en piruett.

Resultat, Grand Prix

Resultat, Grand Prix kür

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden