Fälttävlan
5 maj 2019 20:38

Sandra Gustafsson avancerade till pallen i Sopots toppklass

SopotFälttävlanshelgen i Sopot har satt punkt och det blev svensk avancemang under söndagen.

Sandra Gustafsson avancerade till pallen i Sopots toppklass
Sandra Gustafsson la beslag på silverplatsen. Arkivbild: Roland Thunholm

Sandra Gustafsson och Koordinat (SWB, val, f 2007, e Laptop-Robin Z, uppf Birgit Jönsson) klättrade uppåt under banhoppningen i Sopots  toppklass CCI4*L. Tack vare felfri hoppning stannade de på 31,8 straff och avancerade från fjärde till andra plats. Segern gick Tim Lips med Bayro.

Mer svenskt var det på sjätte plats. Niklas Lindbäck och Focus Filiocus låg sexa innan banhoppningen och med ett nedslag spikades den placeringen i resultatlistan.

Sofia Sjöborg
Sofia Sjöborg placerade sig flera gånger om. (Arkivbild) Foto: Privat

I CCI3*L var det young ridern Sofia Sjöborg som stod för de svenska placeringarna, tre gånger om. Hon avancerade genom sina felfria hoppningar som gjorde att det dressystraffen blev slutresultatet, vilket gav sjätte plats med Targa G och och sjunde plats med Bryjamolga VH Marienshof Z. Med Cooley Cosmopolitan Diamond blev det ett ner i dag och placering nio.

Även i CCI2*L duggade de svenska felfria hoppningarna tätt och det blev tre blågula placeringar: Amanda Andersson med Jersey på tredje plats, Judit Engelsson med Kaminskij på femte plats och Alice Andersen med Euphoria på sjätte plats. I den enstjärniga klassen blev Engla Westerberg och Gortglas Eclipese sexa.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden