Hoppning
16 februari 2018 21:18

Sanne Thijssens avstängning upphävd

MissförståndHolländska hoppryttaren Sanne Thijssen, som nyligen stängdes av från tävlande i samband med ett dopningsärende, har fått avstängningen upphävd med omedelbar verkan.

Sanne Thijssens avstängning upphävd
Sanne Thijssen. Arkivbild: Stefano Grasso

Det var i tisdags som det blev offentligt att Internationella Ridsportförbundet, FEI, stängde av Sanne Thijssen. Detta efter att hennes häst som avlivades på fyrstjärniga Liverpooltävlingen testats positivt för den bedövande substansen ketamin. Hästen avlivades efter att ha brutit benet i en 1,50-klass. Det skulle enligt FEI handla om den mildare graden av dopning – otillåten medicinering – och Sanne Thijssen stängdes av i väntan på utredning.

Nu berättar Horses.nl att avstängningen har upphävts med omedelbar verkan. Ryttaren, som hela tiden har hävdat att hästen behandlades med substansen efter att olyckan hände, har tagit hjälp av en jurist för att häva avstängningen.

Alltihop verkar handla om ett missförstånd, då det i första skedet inte kom fram att hästen hade fått den lugnande substansen före avlivningen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden