Dressyr
18 juli 2014 16:26

Santana korsförlamad

Misstankarna är bekräftade. Minna Teldes Santana drabbades av en lindrig korsförlamning under torsdagens Grand Prix i tyska Aachen.

– Det känns jätteskönt att få en förklaring till hans konstiga uppförande i går. Och det är ju en sak som går att hantera, säger Minna Telde. 

Hennes tilltänkta VM-häst gick inte att känna igen i torsdagens Grand Prix som också var Nations Cup i Aachen. Han energi och uttrycksfullhet var borta och Minna Telde var bedrövad efteråt. Men redan i går fanns misstankar om en lindrig form av korsförlamning hos hingsten och prover togs. Proverna visade att misstankarna var rätt.
– Det är svårt att säga varför det kom nu. Men han har varit lite hingstigare än vad han brukar vara, han reste sämre än vad han brukar hit och så värmen på det, säger Minna Telde.

Santana mår bättre nu, men är lite tagen fortfarande. Nu ska han åka hem och ta det lugnt en vecka.
– Jag ska se över hans foderstat och kanske göra några små justeringar så att det inte händer igen. På ett sätt är det bra att detta hände nu och inte på VM, säger Minna Telde. 

Läs mer om Santana i Aachen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden