Fälttävlan
21 juli 09:23

Sara Algotsson Ostholt ska bära fanan i OS: ”Väldigt stolt”

OS i TokyoFälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt är en av två svenska fanbärare under OS-invigningen i Tokyo nu på fredag den 23 juli.

Sara Algotsson Ostholt ska bära fanan i OS: ”Väldigt stolt”
"Silver-Sara" är stolt att få bära fanan vid OS-invigningen. Arkivbild. Foto: Lina Nydahl

För första gången blir det både en manlig och en kvinnlig fanbärare från varje land när OS i Tokyo invigs. Det är en del av IOK:s jämlikhetsarbete, skriver Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin hemsida. Sara Algotsson Ostholt bär den svenska fanan tillsammans med seglaren Max Salminen.

Sara Algotsson Ostholt tog OS-silver i fälttävlan i London 2012 med Wega. Tokyo blir hennes fjärde OS, nu som reserv. Till Japan har hon med sig hästen Chicuelo.
– Jag blev väldigt stolt. Det är väldigt hedrande och det känns kul att vi är två som ska gå tillsammans, säger Sara Algotsson Ostholt till SvRF.

Hon är ridsportens femte fanbärare i OS-historien. Tidigare fanbärare är Rolf-Göran Bengtsson (2012), Jan Jönsson (1972), William Hamilton (1964) och Gustav Adolf Boltenstern J:r (1956).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden