Fälttävlan
12 april 2015 16:05

Sara och Reality fyra i Kreuth

Sara Algotsson Ostholt och Reality blev fyra i helgens CIC** i tyska Kreuth. Ekipaget slutade på sitt dressyrstraff 34,1.

Sara och Reality fyra i Kreuth
Sara Algotsson Ostholt var nöjd efter dressyren med Reality.

Sara och Reality samlade ihop till 77,29 procent i dressyreb, vilket innebar 34,1 straff att ha med inför fortsättningen. Därmed är hon före det tyska stjärnekipaget, och regerande mästare alla kategorier, Michael Jung/La Biosthetique-Sam FBW som drog på sig 34,7 straff.

Det var ändå tre hemmaekipage som var bättre än Sara och allra bäst den unga Pia Münker som är i ledning på endast 20,6 straff på Louis M efter fredagens dressyr. 

– Jag är riktigt nöjd. Det både kändes och gick bättre här jämfört med hagelstormarnas Luhmühlen CIC** för 1,5 vecka sedan. Tyvärr har även mina konkurrenter förbättrats. Fantastiska Ingrid Klimke har 29,7 straff med Escada idag. De hade 37,5 i Luhmühlen den 1 april. Men bäst idag var unga tyskan Pia Münker (f 1992) på Louis M som lyckades med helt enastående 86,25 procent vilket gav imponerande låga 20,6 straff. Väldigt svårslaget, skriver Sara i ett mejl till Ridsport och fortsätter;

– Det är bra att få en benchmarking mot konkurrenterna men målet är inte att vinna den här tävlingen utan målet är att klara EM-kvalet i Montellibretti den 23-26 april så jag och Reality kan vara med i EM i Blair Castle den 10-13 september. Hittills känns jag och Bigsy bättre på de här tävlingarna i år än vad vi var för ett år sedan. Betydligt bättre. De facto är det det bästa tvåstjärniga dressyrresultatet för Reality någonsin. Som bäst tidigare var 36 straff i Hünxe CIC** i juli 2013.

I lördagens terräng blev det inga fel vare sig på hinder eller för tid för Reality som därmed låg kvar på fjärde plats. Och ekipaget fortsatte i samma stil i söndagens banhoppning. Ytterligare en nolla i protokollet gjorde att ekipaget slutade på sitt dressyrstraff och en fjärdeplats. Pia Münker vann trots åtta straff i hoppningen. 

I den andra avdelningen av CIC** låg Erika Sjöström sjua på 48,4 med Hakunumatata efter dressyr och terräng. Endast ett tidsfel i hoppningen gjorde att ekipaget kunde avancera till en sjätteplats. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden