Fälttävlan
21 oktober 2016 22:03

Sara ligger bäst till på unghäst-VM

Unghäst-VM i fälttävlan drog igång i går och nu har samtliga tre svenska deltagare ridit dressyren. Bäst till, på plats 24, ligger Sara Algotsson Ostholt som har vunnit förr med Reality och nu rider Coughar.

Sara ligger bäst till på unghäst-VM
Sara Algotsson Ostholt ligger på plats 24 efter dressyren. Foto: Roland Thunholm

Tre svenska ekipage rider för Sverige på unghäst-VM i Frankrike. Det är Sara Algotsson Ostholt med Coughar (SWB, e Camaro M-Cortez, uppf Jenny Ambrosiani, äg Anna Olsson), William Nilson Fryer på Lotus af Hagalund (SWB, e Baltimore-Cortez, uppf Hagalunds Hopp & Dressyravel, äg Mona Beckman) och Hedvig Wik med Maybach (SWB, e Jaguar Mail-Irco Mena, uppf Camilla Paradis, äg S.H.E. Eventing).

Samtliga deltar i 6-årsklassen och när dressyren är färdig ligger Sara med Coughar bäst till. Med 53,4 straff ligger de på plats 24. Just efter sig har de William med Ltous af Hagalund som intog plats 25 med 53,6 straff. Den enda svenska UVM-debutanten Hedvig red in på plats 31 av 40 på 55,9 straff.

I täten är det dubbelt tyskt och bäst just nu är Kai-Steffen Meier på Painters Maxin på 40,3 straff.

Imorgon väntar terrängen innan ekipagen slutligen gör upp om medaljerna i banhoppningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden