Fälttävlan
25 maj 2018 19:30

Sara och Niklas i trestjärnig tätliga

UPPDATERADDet pågår trestjärnig fälttävlan på olika håll och det är flera svenskar som ligger bra till efter dressyrmomenten.

Sara och Niklas i trestjärnig tätliga
Sara och Wega är på topp. Arkivbild: Roland Thunholm

I franska Saumur rider Anna Freskgård den trestjärniga klassen. Tillsammans med Box Qutie ligger hon tolva i CCI3* efter dressyren på 32,9 straff.

Dressyren för fälttävlans Nations Cup vid Houghton Hall är fördelad över tre dagar. Redan i går gick lagekipaget Therese Viklund med Diabolique in som individuell tvåa i CICO3*-klassen, och de ligger numera trea efter två gånger Pippa Funnell när 86 ekipage har gjort sin dressyr.

Therese ligger även elva med Viscera på 28,8 straff. Under eftermiddagen gjorde lagekipaget Hanna Berg och Quite Survivor sin dressyr och de gick in i den bättre halvan individuellt, på plats 42 just nu med 34,4 straff. Tredje lagryttaren Pontus Hugosson med Cut the Cuteness startar i morgon.

Mycket svenskt

I polska Baborowko är det CIC3* som toppar och med i tätligan efter dressyren finns två svenska ekipage: Sara Algotsson Ostholt med sin OS-silverhäst Wega och Saras EM-silverkollega Niklas Lindbäck med Focus Filiocus.

De förstnämnda ligger trea på 27,5 straff medan de sistnämnda ligger femma på 28,1 straff. Sara ligger dessutom både tia och elva bland CIC2*-klassens 59 ekipage med Cesar V och Arpertina.

Resultat Houghton Hall
Resultat Baborowko
Resultat Saumur

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden