Fälttävlan
26 juli 2015 14:27

Sara trea och fyra i CIC**

Efter felfri runda i terrängen med Wega gick Sara Algotsson Ostholt om sig själv på Reality och slutade trea och fyra i helgens CIC** i holländska Renswoude.

Sara trea och fyra i CIC**
Sara Algotsson Ostholt kom trea med Wega (bilden) och fyra med Reality i helgens CIC** EventingPhoto

Lördagens planerade terräng fick flyttas fram till söndagen på grund av både storm och regn. Sara skriver själv från tävlingarna;
”När Frida och Herta var på framridningen till terrängen igår blåste ett träd ner en meter framför ett annat ekipage på framridningen som lyckligtvis klarade sig undan tack vare att hästen reagerade direkt och tvärvände. Som ni förstår var det inte väder för tävling när stora träd blåser ner på framridningen. Arrangören blåste av alla starter och flyttade fram tävlingen till idag på morgonen. Och tur var det! Idag var det perfekta väderförhållanden. Strålande solsken och underlaget var perfekt uppmjukat. Det hade hunnit rinna ner i marken och mjuka upp underlaget, utan att det bildats några pölar”.

Både Wega och Reality gick felfritt i terrängen bortsett från att Reality drog på sig 2,8 straff för tiden, vilket innebar att Wega gick förbi och slutade trea med ”Bigsy” precis bakom.

Sara igen;
”Bigsy gick först ut av mina hästar och var väldigt på hugget. När vi kom ut på banan var hon stark och bra i början. Hon var jättefin och tyckte att det var VÄLDIGT roligt. Det kändes väldigt enkelt och bra. Roligt att hon också kändes fin ända in i mål. Det var en alldeles för enkel klass för henne, men jag är ändå nöjd med att ha gått två-stjärnig. Nu får hon visa vad hon går för i Aachen, genrepet inför EM, om 3 veckor. Då blir det betydligt svårare, men känns väldigt hoppfullt.
Wega var verkligen på hugget idag i terrängen. Hon tog tag i alla uppgifter, bättre än terrängen i Holzeroede CIC** i slutet av juni (då vi vann tävlingen). Hon är helt klart på rätt väg och visar förbättring”.

Sara skriver vidare att Frida Andersén och Herta har haft en jättefin tävlingscomeback och har fått en bra avstämning att de också är på rätt väg. ”Det har känts precis som vanligt”, säger Frida som hamnade utanför placering.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden