Dressyr
24 april 2021 08:14

Säsongspremiär för populär jubilar

Lövsta Future ChallengeI dag drar tionde säsongen av Lövsta Future Challenge i gång. Serien, som ska ge unga talanger förutsättningar att utvecklas, har årets första av fem kval hos Lidköpings Ridklubb.

Säsongspremiär för populär jubilar
Johanna DueBoje är tillbaka i Lövsta Future Challenge. Foto: Anders DueBoje

Det finns ett tjugotal startande ekipage i Lidköping – alla redo att börja jakten mot de åtta finalplatserna.

Tävlingen avgörs som vanligt i två klasser, en för U25-ryttare och en för unga Grand Prix – hästar upp till 11 år. Under årets fem kval gäller det att samla ihop så bra resultat som möjligt – de fyra bästa ekipagen i varje klass går till finalen som avgörs under Sweden International Horse Show.

En ryttare som är tillbaka i den populära serien med ett nytt framtidshopp är Johanna DueBoje, som vann finalen för de unga Grand Prix-hästarna 2019.

– Det ska bli så roligt att äntligen få tävla igen. Det är Zwingfly´s första säsong på den här nivån och mitt främsta mål är att ge honom en bra erfarenhet och så får vi se hur långt det leder. Det är bra att man kan tävla de unga Grand Prix-hästarna upp till och med elva år, för det ger dem tid att utvecklas i de här klasserna, säger hon i ett pressmeddelande.

Helgens kval går i Intermediere II.

Start och resultatlistor, Lidköping

Samtliga regler hittar du här.

Du kan följa tävlingen via Equisport här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden