Fälttävlan
7 mars 2020 15:05

Satsning på fler rivningsbara hinder efter dödsolycka

InsamlingFör en vecka sedan omkom en ryttare och hennes häst i ett rotationsfall på en terrängbana i Florida, USA. Olyckan har fått flera amerikanska ryttare och arrangörer att dra igång en insamling till fler rivningsbara hinder.

Satsning på fler rivningsbara hinder efter dödsolycka
Rivningsbara terränghinder på Ribersborg i Malmö - nu storsatsar USA på att sprida tekniken för att förhindra fler olyckor. Foto: Annelie Frank

Den 33-åriga ryttaren gick omkull på Rocking Horse Stables Winter III Horse Trials i Florida den 29 februari, och både häst och ryttare dog i fallet. Efter olyckan gick Jon Holling, säkerhetsansvarig på det amerikanska ridsportförbundet (USEF), ut i ett filmklipp och efterfrågade hjälp för att sprida användningen av rivningsbara hinder.

Varje år får arrangörer en summa pengar till just rivningsbara hinder från USA:s Eventing Association (USEA), men Holling menar att pengarna inte räcker för att göra de nödvändiga förändringar som behövs.

– Vi behöver samla in 500 000 dollar, så att det inom tre år inte längre finns några bord eller andra typer av hinder som inte går att riva, konstaterar Holling i filmklippet.
– Vi måste börja någonstans. Det kommer att kosta mer än 500 000 dollar, men det är en början och vi måste få det här gjort.

Källa: Horse & Hound

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden