Sport
12 juli 2014 18:57

Scandic i särklass

Patrik Kittel och Watermill Scandic levererade ett härligt formbesked. - Han var het som i fornstora dagar, sa en överraskad Patrik. Küren i CDI3*-klassen blev en verklig comeback för både Paulinda Friberg och Malin Hamilton, tvåa och trea.

Scandic i särklass
Jublet steg när Patrik gjort sin sista halt och visst var det bra, 77,40 procent är ett riktigt bra resultat. Lotta Gyllensten

Tretton till start gjorde upp om en prissumma på strax under 32000 kr totalt. Den svenska dominansen i startlistan var påtaglig men till skillnad från många tidigare år toppade alla svenska ryttare, alla blev placerade.

Patrik Kittel startade sist och red Watermill Scandic till sin nu  klassiska Depeche Mode kür. Det mycket varierande ljudet, rent ut sagt riktigt dåliga ljudet ställde till det genom att det var otroligt högt på långsidorna och nästan borta på kortsidorna. Scandic drog till i en ökning men Patrik fick kontroll igen.

Tredjeplacerade Malin Hamilton gick in som andra ryttare och ledde länge klassen. Hon kände att både hon själv och Fleetwood var lite ringrostiga efter sitt sjukdomsuppehåll. Trots det blev det godkända procent på 71,525.

Paulinda Friberg infriade löftet om att satsa mer, det blev ett par växlar till och tillsammans med Di Lapponia T blev det nytt personbästa resultat i kür på 73,95 procent. Hon satsade fullt, det kändes bra och på kiss-and-cry-läktaren föll det en och annan tår, av både rörelse och beundra för hennes insats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden