Dressyr
30 november 2019 23:17

Schneider segrade i Madrid

InternationelltDet blev en repris av fredagens resultatlista när världscupküren avgjordes i Madrid under lördagen. Men det började skakigt för segraren Dorothee Schneider då hennes DSP Sammy Davis Jr var rejält på tårna.

Schneider segrade i Madrid
Dorothee Schneider vann lördagens världscuper i Madrid. Foto: FEI

Dorothee Schneider säkrade den tredje tyska segern i säsongens världscupkval på lördagskvällen. Tillsammans med sin DSP Sammy Davis Jr dansade de hem kürsegern och med den värdefulla poäng i jakten på en av finalbiljetterna till Las Vegas i april.

Ritten höll hög klass, men bjöd också på två rejäla missar.

– Han var väldigt fin i Grand Prixen i fredags. I början av dagens kür kändes han väldigt framåt men vi fick ett misstag i den ökade traven och sen ytterligare ett i bytena i vartannat, säger Schneider i ett pressmeddelande.

Trots fadäser slutade lördagens procent på 82,295 procent vilket blev ekipagets andra vinst i helgens världscuptävling. De vann även Grand Prixen på fredagen, där de satte nytt personbästa.

Castillaruiz_madrid
Spaniens Castilla Ruiz och Alcaide lyckades bäst av de fem spanjorer som deltog i det 13 ekipage stora startfältet i Madrid. Foto: FEI

På andraplats kom Spaniens Castilla Ruiz och Alcaide, de visade bland annat högklassig piaff, passage och bytesserier i vartannat med enhandsfattning. Ritten belönades med 80,230 procent.

Trea slutade även i dag Nederländernas Hans Peter Minderhoud med Glock’s Zinardi, även han rejält taggad på uppgiften.

– Det var inte lätt för han var väldigt tittig. Men med dagens poäng är jag i så gott som färdigkvalad till Las Vegas. Jag har varit där fem gånger tidigare och jag skulle älska att få göra det ännu en gång. säger en nöjd Minderhoud som slutade på 78,350 procent, ett reultat som gör att han just nu toppar den västeuropeiska ligan.

Hanspeterminderhoud_madrid
Hans Peter Minderhoud med Glock’s Zinardi toppar efter Madrid den västeuropeiska ligan. Foto: FEI

De nio bästa ekipagen från ligan är kvalificerade för finalen i Las Vegas i april. När fyra av totalt elva omgångar nu är avgjorda ligger Dorothee Schneider på en delad sjundeplats. Helt säker på att få åka är hon dock inte. Framför i tabellen finns nämligen Jessica von Bredow-Werndl, Frederic Wandres, Helen Langehanenberg och Benjamin Werndl. En kvartett som liksom Schneider har siktet inställt på att vara en av tre tyskar som får åka över Atlanten tillsammans med regerande mästaren Isabell Werth.

– Vi har så många bra ryttare och vi vill alla åka, säger Schneider.

Nästa omgång rids i Salzburg, Österrike, kommande lördag.

Resultat Madrid

Aktuell ställning västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden