Sverige
12 februari 2015 10:43
Ridsportplus

Se trailern från RGB-dokumentären

Lagom till Gothenburg Horse Show om ett par veckor släpps dokumentärfilmen om Rolf-Göran Bengtsson. Det är en film om Rolf-Göran i hans vardag, som handlar mer om hårt arbete och bra teamwork, än champagne och snittar.

Se trailern från RGB-dokumentären

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Roger Lindius är producent av filmen RGB on Tour.

Hur länge har ni filmat?
– Det började som ett embryo i september förra året och vi började filma i oktober. Vi har filmat hemma i stallet och på gården, tre dagar i Odense på JBK Horse Show, fem dagar i Doha, Qatar under GCT-finalen samt under tävlingarna på Flyinge i november.

Vad är det för en slags film?
– Det är en dokumentärfilm som riktar sig både till de initierade inom hästvärlden och de utanför. Syftet med filmen är att ge folk en bättre inblick i hans vardag. Man tror lätt att det mest handlar om snittar och champagne hela tiden, men det är väldigt mycket hårt arbete som ligger bakom hans framgångar.

Blev du förvånad av något under filmningen?
– Hur otroligt vänlig han är, samt omtyckt och respekterad han är, både av alla på gården i Tyskland och av sina konkurrenter. Man tror att de ska betrakta varandra som konkurrenter, men istället är de som kollegor. Han delar gärna med sig av sina tips och snackar med alla.

– Ingen har något ont att säga om honom, inte ens Jan Tops. När de skildes åt efter att Pialotta sålts, var deras relation kanske inte den bästa. Men när vi filmade i Doha så kände jag att jag var tvungen att prata med Jan Tops och sa det till Rolf-Göran. Det kändes som att det blev en icebreaker, innan hade de mest gått runt varandra, men efter det hejade de i alla fall på varandra.

RGB on Tour kommer att finnas till försäljning på DVD och även sändas på tv, vilken kanal är dock inte klart ännu.

Läs mer om filmen i senaste numret av Ridsport, nr 3.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden