Dressyr
1 augusti 2019 16:28

Secret överlägsen i topp – Springbank med till final

Starkt startfältSvenske förbundskaptenen Bo Jenå var imponerad över de tolv 5-åringar som tagit sig direkt till final på unghäst-VM.
- Det är fantastiskt bra hästar, de håller väldigt hög klass allihop, sammanfattar Jenå dagen.

Secret överlägsen i topp – Springbank med till final
Secret fick leda ärevarvet i 5-årskvalet. Foto: Pernilla Hägg

Här kan du läsa mer om 5-åringarnas kval och se fler bilder.

De tolv bästa hästarna från dagens kval går direkt till lördagens final, ett startfält som även ska kompletteras med de tre hästar som toppar lilla finalen i morgon fredag.

Bo Jenå är på plats i Ermelo och var nöjd med dagen.
– Det är glädjande att vi har med Springbank direkt till final, det är verkligen framtidshästar alla tolv. De håller alla hög klass, med goda gångarter och utstrålning – det är topphästar och det kommer att bli en väldigt spännande 5-årsfinal.

Springbank II VH knep den sista finalbiljetten genom sin tolfteplats.
– Det var ett fint program, även om han inte fick lika högt för sin trav som han brukar få. Han har ju en väldigt spektakulär trav, som domarna vid något tillfälle nu tyckte att det var lite för mycket samling i. Sedan kunde han kanske varit lite stadigare i kontakten. Men det finns mer att hämta, Severo är supertaggad nu för att visa hur bra Springbank är i finalen, summerar Bo Jenå.

Springbank Ii Vh Severo Jurado Lopez-5348
Springbank II VH var den som lyckades bäst av de 5-åriga SWB-hästarna. Foto: Pernilla Hägg

Svenska Jessica Lynn Thomas, tidigare Andersson, fick till en superb uppvisning med tyske hingsten Secret och var ohotad i toppen idag.
– Jessica gjorde en kanonritt på en väldigt fin häst, men hon rider väldigt bra och det var kul att en svensk ryttare fick vinna – hon är väl värd det, säger Bo Jenå.

Secret Jessica Lynn Thomas-6306
Det var en väldigt glad Jessica Lynn Thomas efter ritten med Secret. Foto: Pernilla Hägg

För Lumiére och danska Anna Zibrandtsen blev det en 19:e plats.
– Jag tyckte Anna gjorde ett bra jobb, hon red på så gott hon kunde – vi får hoppas att hon kanske kan plocka fram lite till i morgon i lilla finalen, kommenterade Jenå.

Demand 1344 slutade på en 22:a plats med Yvonne Österholm.
– Demand var lite matt idag, i vissa delar av programmet kunde han varit lite mer spänstig. Men inga stora fel, menar Jenå.

För Zapp VS och Angelica Byström blev det plats 33.
– De hade några mindre fel i sitt program och hästen var lite tittig, den blev lite kort i halsen emellanåt, men de hade ändå en bra runda. Jag tycker att alla tre SWB-hästarna har en chans att ta sig vidare i morgon, vi hoppas på att någon av dem kan ta sig till final.

Resultat

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden