Hoppning
9 juli 19:01

Seger för Henrik von Eckermann i Holland

InternationelltHenrik von Eckermann visar OS-form. På fredagen vann han en klass på det femstjärniga meetinget i holländska Valkenswaard.

Seger för Henrik von Eckermann i Holland
Henrik von Eckermann och Glamour Girl. Bilden är tagen vid GCT-meetinget i Stockholm i juni. Foto: Roland Thunholm

Det var med tidshoppningsspecialisten Glamour Girl (KWPN sto f 2011 e VDL Zirocco Blue–Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses LLC) som segern i fredagens 1,50-klass kom för OS-klara Henrik von Eckermann.

Nu var det lite tajtare marginal än när ekipaget vann en klass på samma höjder under GCT-meetinget i Stockholm för några veckor sedan, Tvåan, Tysklands Marcus Ehning/Stargold var bara fem hundradelar efter det svenska segerekipaget.

Klassen var en tidshoppning med 35 starter och ungefär hälften av dem nollade.

Henrik von Eckermann har haft Glamour Girl i ett års tid, och hunnit lära sig hur det går att få ut det bästa av den lite speciella hästen:
– Om man rider fram för länge blir hon orolig, men om man rider fram kort är hon cool. Det blir bara två-tre språng på framhoppningen, jag vill inte göra henne komplicerad, sa han efter sin seger med henne i Stockholm.

Fredagens seger gav ungefär 130 000 kronor i prispengar.

Meetingets höjdpunkt är söndagens femstjärniga Grand Prix över 1,55-hinder.

Henrik von Eckermann ska representera Sverige på OS tillsammans med King Edward.

Resultat, Valkenswaard

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden