Dressyr
13 september 2020 10:06

Seger för Patrik Kittel och Amplemento

SegrarePatrik Kittel och Amplemento vann under lördagen en Intermédiaire II i tyska Dorsten. Trea i samma klass var Patriks hustru Lyndal Oatley, som tävlade hästen Elvive för första gången på tre år.

Seger för Patrik Kittel och Amplemento
Regerande svenska mästaren fortsätter segertåget i Tyskland. Här med guldhästen Delaunay på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Under helgen pågår det nationella dressyrtävlingar på magnifika Gut Hohenkamp i tyska Dorsten och det är främst tyskar i startlistorna. Men i topp under lördagen var Patrik Kittel som red ihop 73,860 procent med Amplemento i en klass motsvarande Intermédiaire II. Dressyrdagarna på Gut Hohenkamp är också en av kvaltävlingarna i den prestigefyllda Nürnberger Burgpokal.

Trea i samma klass var Patriks hustru, Lyndal Oatley, som rider under australisk flagg. Hon red Elvive som Patrik ridit och tävlat under tiden hon var gravid 2018 fram till hästen blev skadad. Detta var första gången som Lyndal Oatley tävlade Elvive på nära tre år. Ekipaget landade på 69,561 procent. Tvåa blev tyska Carde Meyer och hästen Surabaya M på 70,175 procent.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden