Hoppning
5 februari 2021 08:42

Seger för von Eckermann i USA

InternationelltHenrik von Eckermann är på plats i Wellington, USA, för att tävla i Winter Equestrian Festival för första gången. På torsdagen slog han till med en seger i en fyrstjärnig klass.

Seger för von Eckermann i USA
Henrik von Eckermann. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var tillsammans med Glamour Girl (KWPN  f 2011 e VDL Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stoeterij Gaesbeek Vof, äg Portfolio Horses) som segern kom i en 1,45-klass.

Henrik von Eckermann och stoet var ett av 32 startande ekipage i klassen. Hela 22 av dem var felfria i första rundan, och 18 av dessa fortsatte med ytterligare en nolla i andra rundan.

Det svenska ekipaget var dock klart snabbast av de 18 dubbelnollorna och vann med nästan två sekunder tillgodo.

Förutom Glamour Girl har Henrik von Eckermann med sig Little Magic och Peter Pan till USA. Även Little Magic satte en dubbelnolla i klassen, men tiden räckte inte till placering.

Glamour Girl har vunnit flera internationella 1,45-hoppningar tidigare, bland annat i Frankrike förra året. Ekipaget är med det som kallas för utvecklingstruppen som är knuten till svenska landslaget i hoppning.

 

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden