Hoppning, Ponny
27 maj 10:48

Seger i sista omgången gav finalplats

AllsvenskanUnder söndagen blev två zoner klara i ponnyallsvenskans elitserie - ytterligare fyra klubbar får nu ta sikte på hästfesten i Falsterbo i sommar.

Seger i sista omgången gav finalplats
Växjöortens vinnande lag i zon Öst, som nu får förbereda sig för final. Foto: Privat

Zon Syd hade sitt avgörande redan på lördagen – läs mer om det i artikeln här intill – och under söndagen avslutades även zon Öst och Central.

I zon Öst var det Mantorp som tog emot fem lag som jagade finalplatser. Växjöortens Fältrittklubb, ledda av Ann Liwing, hade en andraplats och en fjärdeplats med sig från de tidigare omgångarna, men slog nu till med vinst – något som gav extra poäng och räckte till totalseger i zonen.

I det vinnande laget red Ayleen Ejderland/Ilonka, Tilda Otterdahl/Newbawn Apache, Nova Lundin/Pimmetje och Elvira Aaby-Ericsson/Amy’s Diamond.

Växjö får sällskap till finalen i Falsterbo av Vetlandaortens Ryttarförening, som hoppat hem pallplatser i samtliga tre omgångar, 3-1-3.

Resultat omgång III zon Öst

I zon Central ställde fem av de ordinarie sju lagen upp när tredje omgången avgjordes hos Eskilstunaortens Ryttarförening. Hindren låg på Medelsvår B-höjd och här blev det Föreningen Nytorp Equestrian som vann både sista omgången och totalen.

Nytorp
Nytorp Equestrian efter seger i sista omgången. Foto: Privat

Efter en inledande femteplats lyckades klubben vinna både omgång II och III, där det senaste vinnarlaget bestod av Melwira Jenderholt/Miss Crazy, Ester Ekengren/Crocodile Dund’huit, Denise Strate/Clonaheen Bobby och Signe Ekengren/Pat’s Choice. Lagledare var Tilda Ekengren.

Nytorp tar med sig Södertälje Ridklubb, som trots en femteplats på söndagen fick ihop tillräckligt med poäng, till finalen.

Resultat omgång III zon Central

Nu återstår endast Zon Nord, som avgörs med omgång III på Strömsholm vecka 23.

Sedan tidigare är det klart att Vindelns Ridklubb och Gävle Ryttarsällskap kniper finalplatserna i zon Polar, och i zon Väst är det Trollhättans Sportryttare och Hagens Ryttarförening som går till final.

Aktuell ställning
Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2024
Tävlingsplatser och datum för säsongen 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden