Dressyr
11 maj 2023 06:20

Segercomeback för nyblivna mamman Charlotte Dujardin

WindsorCharlotte Dujardin var orolig över om hon var lite ringrostig efter mammaledigheten, men oron var helt klart obefogad. Se vad den multipla mästerskapsmedaljören säger om segercomebacken vid Royal Windsor Horse Show och att ha dottern Isabella som supporter.

Segercomeback för nyblivna mamman Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin med dottern Isabella och fästmannen Dean Golding. Foto: RWHS/Peter Nixon

Tolv ekipage tävlade i den fyrstjärniga Grand Prix-klassen med Windsor Castle som fond på onsdagen. Bland dessa fanns tre av ekipagen som ingick i det brittiska laget som tog silver vid VM i Herning i augusti. Charlotte Dujardin fick startsignal som nummer tre med Imhotep och duon gick upp i ledningen med 77,261 procent. Det slutade också med seger för den dubbla OS-guldmedaljören i första starten efter födseln av dottern Isabella i mars.

– Jag har inte tävlat på åtta månader och ”Pete” (Imhotep) har inte gjort en tävling sedan VM. Jag har bara ridit i tre veckor och jag var orolig över om jag skulle vara lite ringrostig, men han var otrolig och så positiv med sin energi. Det finns fortfarande saker vi kan förbättra, vilket är spännande, och nu siktar vi på EM i sommar, säger Charlotte Dujardin i ett pressmeddelande.

Windsor Horse Show firar 80 år och är en institution bland brittiska ryttare.
– Jag har fantastiska minnen från Royal Windsor Horse Show från att ha tävlat här som barn. Atmosfären är underbar och det är väldigt speciellt att vara tillbaka här. Nu är det Isabellas tur att stötta ”mummy” och jag hoppas att jag har gjort henne stolt, säger Charlotte Dujardin.

Royal Windsor Horse Show
Vare sig Charlotte Dujardin eller Imhotep var det minsta ringrostiga, trots tävlingsuppehållet. Foto: RWHS/Peter Nixon
Royal Windsor Horse Show
Härlig comeback. Foto: RWHS/Peter Nixon
Dressage Day 1 Charlotte Dujardin
Glädjen var stor. Foto: RWHS/Ashley Neuhof

Tvåa i GP-klassen blev lagkamraten från VM, Gareth Hughes med Classic Briolinca, på 75,435 procent.

Royal Windsor Horse Show pågår fram till och med söndag. På torsdagen blir det kür för Charlotte Dujardin och Imhotep.

Ben Maher och Explosion W i startfälten

Utöver dressyren blir det även femstjärnig hoppning upp till 1,60-nivå med ett stort gäng brittiska toppryttare så som Harry Charles, Scott Brash samt John och Jack Whitaker.

Startar gör även regerande olympiske mästaren Ben Maher som nyligen gjorde comeback med en 1,50-seger med Ginger Blue i Opglabbeek efter avramlingen, den efterföljande axelskadan och skadepausen. På Sentower Park red han också Explosion W för första gången sedan innan VM, där Maher valde att rida Faltic HB istället för Explosion som inte kändes som vanligt. Explosion W är alltså tillbaka på banan och efter felfria rundor i 1,40 och 1,50 i Belgien tävlar han i helgen i Windsor.

Startfälten domineras av britter men här återfinns även stjärnryttare som Steve Guerdat, Abdel Said och Daniel Deusser.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden