Körning
31 maj 2014 18:41

Segerljus över Sösdala

Segerljus över Sösdala i Skåne. Det är nämligen där som enbetskusken Glenn Hesslo bor. Och det var Glenn med den store skimmeln Barslunds Kanton som var allra snabbast och allra mest felfri i de sju tuffa hindren när maraton idag avgjordes vid Ņsbo Driving.

Segerljus över Sösdala
Camilla Lind med Disco inne i ett ett av Åsbos maratonhinder. Det blev en fjärdeplats i momentet.

Glenn inledde med lite strul i första hindret men sedan var det inga som helst problem. Både häst och kusk och inte minst groom var på hugget och fick också snabbaste tiden i fyra av hindren.

I ponnyklassen elit blev det ännu mer Hesslo, nämligen Ingrid Hesslo Levin som med D-ponnyn Bodethals Notre Petit för en gångs skulle själv var riktigt nöjd med sin körning. Vilket hon också hade all anledning att vara. Ekipaget var i toppform hela vägen och det blev en andraplats i maraton mycket tätt efter Karin Söderqvist med Why me. Trea var Susanne Ankermark, mycket fint kört i med fuxponnyn Sagaia.

Susannes gamla tävlingsponny körs ju numera av dottern Emma Gustavsson som debuterade i Åsbo i svår klass. Efter Emmas lysande dressyr där hon gick upp i ledning var förväntningarna stora i maraton. Och det såg lika lysande ut där. Hinder för hinder innan en trasig skakel satte stopp för en riktigt bra körning som kunde gett henne bra ledning inför sista dagen. Nu blev det inte så. Den här gången.

I parklassen ponny var Ewa Nowén riktigt i form med sitt russpar och gick upp i ledning efter en fin runda. Men Maria Johansson, även hon med ett russpar fortsätter att visa att hon den här säsongen verkligen är ett ekipage att räkna med i svåraste klassen. Hon satte samtliga parkolleger övertygande på plats.

Något som även Erik Broms gjorde i hästarnas parklass. Hans nordsvenskar la alla danska och svenska halvblod, lipizzaner och frieser efter sig och vann maratonmomentet.

Det är tätt i toppen både i medelsvår och svår klass och det innebär att söndagens avslutande precisionskörning kan bli extra spännande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden