Fälttävlan
6 december 2019 22:08

Segersjögruppen ska ta svenska ekipage till EM

MästerskapSvenska Ridsportförbundet efterlyser svenska ryttare som vill rida EM i fälttävlan för juniorer och unga ryttare på Segersjö 2021. Intresserade ungdomar med goda resultat kan få hjälp med det bland annat fysträning och tävlingsupplägg.

Segersjögruppen ska ta svenska ekipage till EM
Segersjö är klassisk svensk fälttävlansmark, och inför Europamästerskapen där 2021 görs nu en satsning för att förbereda svenska ekipage för deltagande. Arkivbild: Roland Thunholm

Nu bildar Svenska Ridsportförbundet Segersjögruppen med syfte att göra svenska ekipage redo för EM för juniorer och unga ryttare i Segersjö 2021.

På sin webbplats berättar förbundet att gruppen är för ryttare mellan 15 och 19 år som har gjort goda resultat och som kan förväntas nå upp till landslagsnivå. Ryttarr får ansöka om en plats i gruppen.

För dem som får en plats i Segersjögruppen väntar ett tvåårigt upplägg med sikte på EM 2021. Det handlar om träning och mentorskap av erfarna tränare och landslagsledning, teori med föreläsningar, tränings- och tävlingsplanering, fysträning och veterinärt upplägg.

Juniorer ska ha ridit H100 med godkänt resultat och unga ryttare Young Rider ska ha ridit 2* med godkänt resultat.
Den som tidigare har haft resultat i 2* eller 1* ponny, och för tillfället saknar häst, kan också anmäla intresse.

Anmäl ska göras senast den 20 december.

Mer information

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden