Ponny
26 september 2016 10:21

Segersta och Hudiksvall till final

Regerande mästarlaget i ponnydressyr – Segersta Sportryttare – är klart för en ny SM-final. Tillsammans med Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb representerar Segersta zon Nord vid finalen i lag-SM första helgen i november.

Segersta och Hudiksvall till final
Segersta Sportryttares skickliga ponnylag är klart för ny SM-final. I helgen vann de igen, då med enbart Ellen och Felicia i laget. Bilden är från premiärsegern när även Evelina Söderström var med.

Ponnyallsvenskans elitserie i dressyr avgörs i tre omgångar, och zon Nord var först med att bli klar nu i helgen.

I Hudiksvall blev det seger för Segersta Sportryttare, som ställde upp med minimiantalet två ryttare. Men Ellen Hedbys/Indiana Joe och Felicia Bermar Vistedt/Djupviks von Linné red båda på drygt 68 procent, vilket gav Segersta det högsta snittet – och därmed vinst både i sista omgången och totalt.

Hemmaklubben Hudiksvall fick nöja sig med tredjeplatsen i sista omgången, men poängen räckte ändå för att hålla finalbiljetten. Det skilde dock bara en poäng ner till trean Falu Ryttarsällskap, som gjorde en stark sista omgång och kom tvåa.

I Falu-laget fanns också dagens bästa ekipage, Lovisa Lindström och Marzipan, som fick 68,500 procent.

Övriga zoner avgörs under kommande veckoslut, och första helgen i november är det dags för final i lag-SM för ponnyer hos Nordhallands Rid- och Körklubb.

Resultat från Hudiksvall

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden