Fälttävlan
26 oktober 2020 06:00

Segraren i tvåstjärnigt laddar om inför hoppningen

InternationelltAminda Ingulfsson vann den tvåstjärniga klassen på den internationella fälttävlan i Kristianstad. Hon är lika glad över segern som över det stora arbete som gjorts med banan på kort tid – och nu laddar hon om inför hoppningen i den långa trestjärniga klassen.

Segraren i tvåstjärnigt laddar om inför hoppningen
Aminda Ingulfsson och Pannacotta. Foto: Kim C Lundin

Att Aminda Ingulfsson och Pannacotta (SWB sto f 2012 e Capriano – Raphael uppf/äg Thomas Andersson) skulle ta hem segern i den korta tvåstjärniga klassen på Kristianstad International Eventing var inte helt givet efter den inledande dressyren och hoppningen, då ekipaget låg på fjärde plats.

Men i terrängen visade hon sitt scope.

− Pannacotta har en så fantastisk galopp, så det var lätt att klara tiden, berättar Aminda Ingulfsson om det åttaåriga stoet som bara har gått fälttävlan i två år.
− Jag hoppas att hon är ett framtidslöfte. Hon blev utsedd till bästa SWB-häst på söndagen, och ägaren som var med och hjälpte till, var så stolt. Han gick omkring med gehänget på sig, berättar Aminda.

För ryttarens del handlar det inte om att vila på några lagrar. Hon har två hästar till start i den långa trestjärniga klassen, Hot Cup vh och Joystick, och de gör sin banhoppning under måndagen.
− De hade inga stopp i terrängen, bara lite tidsstraff, men jag ligger ändå ganska långt ner i resultatlistan. Det visar vilken kvalitet det är på deltagarna i klassen, det var faktiskt ingen som hade stopp i terrängen.

Aminda Ingulfsson är imponerad över det stora arbete som arrangörerna på kort tid har lagt ner för att ge banan internationell standard.
− Det är fantastiskt var de har fått till. Alla banor är helt nya, och de är välbyggda med bra rytm, men också med lite utmaningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden