Körning
17 februari 2015 07:00
Ridsportplus

Ser bra ut för Fredrik

Fredrik Persson har hållit på länge i körsporten. Man kan väl knappast säga att det de sista åren handlat om ett genombrott internationellt. Men något har definitivt hänt.

Ser bra ut för Fredrik
Fredrik Persson, här från helgens Körkalaset, ser fram emot en intressant säsong i fyrspannsvärlden.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Är svensken på väg mot topp fem i världen. Topp tre? Eller kanske ännu högre? Det ser riktigt gott ut inför årets säsong.

Det blev en fjärdeplats i årets världscupsfinal, avståndet till en pallplats var försvinnande litet.
– Jag har kört final tidigare, påpekar Fredrik själv. Wild card 2009 i Göteborg.

Samarbetet med Boyd Exell som varat över flera år fungerar bra, Fredriks roll som samordnare i Körkalaset fungerar också bra, rollen som frontfigur i fyrspannslaget verkar passa honom perfekt och satsningen mot EM på hemmaplan i Göteborg 2017 är superseriös.

Hästarna i Team Persson är medelålders och Fredrik behöver förnya om han också ska förbättra ännu mer.
– Nya hästar ska in i spannet, vi provar och förändrar även om det gamla gänget ännu inte är färdigt för pensionen.

I år ska han ha med en av Flyinges skolhästar, Balzac, och, inte minst, en egen uppfödning (e Hip Hop).

När Ridsport hänger med Körkalaset på Flyinge handlar det mycket om att förbereda sig inför showen på Scandinavium i Göteborg. Fyra fyrspann ska göra en uppvisningstävling. Förutom Fredrik själv, Axel Olin, Johan Dengg och ponnykusken Fredrik Rahm.
– Det gäller att visa upp en bra show, menar Fredrik, det är en fantastisk marknadsföring för sporten. Inte minst inför EM 2017.

Körningen har fått uppvisningstid på på lördag och söndag, när det är som mest folk i arenan. Det kan knappast bli bättre.

Jo, kanske. För Boyd Exell är inte alls nöjd med spannens träning i Crafoordhallen. Både Fredrik Rahm och Axel Olin får faktiskt en hel del skällning, medan Johan Dengg kommer undan lite lättare.

Johan har för övrigt tre nya hästar i sitt spann från och med i år. Rasmässigt en korsning av cob och hackney och förut tävlade av engelskan Georgina Hunt. De verkar gilla Johans sätt att köra direkt. Det här kan bli riktigt spännande i framtiden.

Spännande också att se utvecklingen på övriga kuskar i Kalaset. Vissa har gjort stora framsteg under året med Boyd, några har slutat och några har kommit till.
– Det viktigaste är att man har bra hästmaterial, att man inser hur viktig träningen är och att man har rätt attityd, menar både Fredrik och Boyd. Då händer det något!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden