Dressyr
18 augusti 2023 09:51

Severo Jurado Lopez lämnar Danmark

FlyttFrån sin danska bas har han tagit sig till olika svenska arrangemang genom åren, han har ridit två OS och tagit flera guld på UVM. Nu lämnar Severo Jurado Lopez Danmark där han var varit baserad i tio år.

Severo Jurado Lopez lämnar Danmark
Severo Jurado López och Springbank II VH vid en av deras Breedersvinster på Flyinge. Foto: Roland Thunholm

Det är Spaniens Severo Jurado Lopez som lämnar Norden för tyska Riesenbeck. Det berättar OS-femman från 2016 och den femfaldige UVM-mästaren själv på Instagram.

35-årige Severo Jurado Lopez började arbeta hos danske Andreas Helgstrand 2013, och var redan då meriterad med några EM under ungdomsåren.

Under tiden hos Helgstrand Dressage tog hans karriär fart och han red flera hästar med framgång på UVM och tog sig till två OS med en femteplacering i Rio 2016 tillsammans med Lorenzo som bästa resultat.

Mycket tävlande i Sverige

I Sverige har han bland annat setts på EM i Göteborg, tävlingarna i Falsterbo och i Breeders. Han vann till exempel Breeders tillsammans med SWB-stjärnan Springbank II VH (e Skovens Rafael-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri AB, äg Gut Erlbach GmbH).

2020 startade spanjoren egen verksamhet i Danmark och efter det har han bland annat ridit både OS och EM. Men nu lämnar han alltså sitt hemland sedan tio år för att i stället hyra in sig hos familjen Möller i tyska Riesenbeck.

Många minnen

”Vi kommer mycket närmare tävlingar och träningar,” skriver dressyrryttaren på sociala medier där han också skriver att tiden i Danmark har varit oförglömlig för honom.

Se dressyrryttarens inlägg om sin flytt på social medier nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden