Hoppning
31 mars 11:21

SHW öppnar upp för unga talanger på Stadion

SHW 2022De unga hästarna har sina klasser under tävlingarna på Stockholms Stadion, men nu breddar man programmet och öppnar även upp för unga hoppryttare på ponny och häst genom nyheten Stockholm Horse Week Young Talents.

SHW öppnar upp för unga talanger på Stadion
Nu får även unga hoppryttare chansen att rida på anrika Stockholms Stadion, i samband med de internationella tävlingarna. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Bland de nationella klasserna på Stockholm Horse Week, som arrangeras i samband med Global Champions-tävlingarna i huvudstaden i juni, utökas nu satsningen på unga talanger.

Stockholm Horse Week Young Talents, som presenteras i samarbete med Agria Djurförsäkring, är öppen för tio hoppryttare på d-ponny och tio childrenryttare på häst. Sex ekipage i varje kategori tas ut från Svenska Ridsportförbundets rankningslista – för kategori D räknas poängen i klasser från Msv B och uppåt från den 1 januari fram till den 16 maj. För childrenryttarna gäller 1,20-klasser och uppåt.

Utöver de sex högst rankade väljs ytterligare två ekipage ut av landslagsledningen, och startfältet kompletteras med två internationella ekipage som bjuds in av arrangören.

Final på lördagen

De unga ryttarna värmer upp i Msv B respektive 1,20 under fredagen, för att sedan göra upp i finalen på samma höjder på lördag förmiddag.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera SHW Young Talents i årets program. Vår målsättning är att skapa ett brett evenemang som kan fortsätta utvecklas över tid samt att ge den yngre generationen möjlighet att samla erfarenhet och inspiration för framtiden, säger Sara Johansson, tävlingsledare på Stadion.

Stockholm Horse Week arrangeras på Stockholms Stadion 17-19 juni.

Läs mer om SHW Young Talents

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden