Dressyr
28 oktober 2017 13:51

Sibelius bäst av unga hästar

Elmia 2017Först ut och bäst i test, Jennifer Svensson och godkände hingsten Sibelius1315 tog hem det sista svåra kvalet i Lövsta Future Challenge för unga hästar. De åtråvärda Friends-biljetterna är utdelade.

Sibelius bäst av unga hästar
Se sådan stil han har Sibelius, vinnare av Grand Prix-kvalet och sista kvalet i serien. Foto: Kim C Lundin

Unga hästar
Sista omgången av Lövsta Future Challenge för unga hästar arrangerades på Elmia. Domarna som dömde i programmet U25 Grand Prix var Annette Fransén Iacobaeus vid M, Gustaf Svalling vid E och Maria Colliander som huvuddomare. De hade 13 ekipage att sortera och det blev stora ändringar i resultatlistan.

Inför start fanns det bara ett ekipage som bör ha streckat kalendern för Friends i december och det var Sandra Dahlin på stoet Ichi (SWB f -06 e Bocelli-Donnerschlag, uppf Miota AB, äg ryttaren). De har haft en maximalt framgångsrik säsong och vunnit de tre kval de startat i vilket innebär 120 poäng, maximal utdelning, hatten av för det. Tvåa i tabellen låg inför start Märit Olofsson Nääs och Strolchi på 92 poäng och hon startade inte i klassen.
– Vi red i Dressage Power finalen förra helgen och har räknat med olika scenarios och jag tar fjärde platsen hur eller hur så vi avstod denna starten, meddelade Margit hemifrån.

En seger med i bagaget hade Jennifer Svensson och Sibelius 1315 (SWB f – 07 e Rosevelt-Prestige VDL, uppf Rigmor och Johnny Svensson, äg ryttaren) och totalt 54 poäng. I sin ritt i stora hall D på Elmia glänste de i ökad trav och byten i varje. Totalt sett en bra och jämn ritt på 68,256 procent. Det stärkte hennes aktier att nå den åtråvärda Friends-biljetten, gav klassvinst och en andra plats i serien.

Sibelius
Sibelius är godkänd hingst och har en härlig utstrålning. Foto: Kim C Lundin

Ida-Linn Lundholm och Dan Brown vann gårdagens Intermediaire II och gjorde åter en ritt med många höjdpunkter. Det smög sig på slutet i den sista medellinjen och procenten stannade på 67,558 , de har tidigare bara en start i LFC och var i bästa fall aktuella som reserver till finalplats.

Dan Brown
Ida-Linn Lundholm och Dan Brown tog andra plats i klassen. Foto: Kim C Lundin

Natalie Oldfors och hennes Mickey M (SWB f – 06 e Metall-Bonaparte, uppf Medorid AB, äg ryttaren) hade 50 poäng med in och gjorde en riktigt bra ritt med undantag för seriebytena som smög sig idag. Nivån är var bra eftersom det ändå blev 66,395 procent. Natalie avancerade därför i tabellen med chans på final ganska länge men fick nöja sig med en fjärde plats i klassen.

171028__kcl_img_6878
Natalie Oldfors och Mickey M. Foto: Kim C Lundin

Anita Roslund och Becquerel (SWB f -07 e Bocelli-Stedinger, uppf Lena Nyström, äg Ingrid Nyström) har inte gjort någon start på nivån tidigare. De gjorde en bra ritt speciellt sett från långsidan, hade en miss i bytena i vartannat och slutade på 64,767 procent och femte plats efter att ha drabbats av det finska onda ögat från huvuddomaren Maria Colliander. De är första reserv till Friends genom en fin femteplats i serien.

Serieledande Sandra Dahlin på vackra Ichi startade upp starkt på det lättfotade och eleganta stoet med fint travprogram. I skritten blev det däremot underkänt efter att enbart visat taktning och det är dyrt, något som inte riktigt gick att hämta upp i galoppdelen. Det blev fina 66, 473 procent och en tredje plats. Det innebar utökad ledning i täten på rankningstabellen och en överlägsen seger i hela serien.

Ichi
Ichi gillade ärevarv och gav Sandra Dahlin drag under galoscherna. Foto: Kim C Lundin

 

Klassresultat

Rankningstabell

 

Friendsbiljetter  

Finalister unga hästar
Sandra Dahlin / Ichi 11 år 148 poäng
Jennifer Svensson / Sibelius 10 år 94 poäng
Märit Olofsson Nääs / Strolchi 11 år 92 poäng
Cecilia Kristoffersen / Hampus M.Ge 11 år 74 poäng

Första reserv
Anita Roslund / Becquerel 10 år 68 poäng

Web-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-