Hoppning
28 oktober 2017 17:20

Peder om segerhingsten: ”Han är en komplett häst”

SegerPeder Fredricson och Blädde Gårds Gamelus R 1331 fortsätter att vinna. I dag tog de segern i Agria Star of Tomorrow efter en hisnande snygg omhoppning. ”Han har de egenskaper man vill ha” säger Peder om framtidshoppet.

Peder om segerhingsten: ”Han är en komplett häst”
Peder Fredricson och Gamelus R i täten. Foto: Roland Thunholm

Under Breeders Trophy gjorde Peder Fredricson och vackra Gamelus R (hingst, e Namelus R-Chin Chin, uppf Stal Roelofs, äg Blädde Gård) sin andra tävling tillsammans. Tre felfria rundor och seger i SWB Stallion Trophy blev resultatet.

I dag tog de ännu en seger tillsammans, i Agria Star of Tomorrow för 6-åringar på Elmia och trollband troligen stora delar av publiken med en runda som hintade om vad den här duon lär kunna leverera i framtiden.
– Det är en väldigt kul häst att rida. Han är extremt känslig och jag tycker om det. Samtidigt är han väldigt samarbetsvillig, säger Peder som är full av lovord:
– Gamelus har de egenskaper man vill ha: försiktig, ridbar, elastisk, stor galopp… Han är en komplett häst.

Blädde Gårds Krister Svedberg och Tobias Larsson fanns förstås vid sidan om när deras ekipage segrade. De berättar att Gamelus kommer att verka i aveln via färsk semin nästa år och förklarar hur väl de tycker att Peder och Gamelus matchar varandra –  inte minst tack vare Peders känsla i kombination med hingstens känslighet.
Vad händer framöver?
– Han är ju sex år och ska förstås fortsätta att utbildas och utvecklas, säger Krister.
Tillsammans med Peder?
– Självklart.

171028pederbladdert
Ett vinnande team: Tobias Larsson, Krister Svedberg, Gamelus R och Peder Fredricson. Foto: Roland Thunholm

Falsterbosegrarna Karin Martinsen och Stenhaga Gecurella (sto, f 2011, Lansdowne-Favoritas, uppf  JW Greve, äg Stall Stenhaga AB) var närmast att utmana vinnarna. En andraplats blev dagens resultat. Bronsplatsen knep Rebecka Milton och Casanova.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden