Hoppning
28 oktober 2017 19:24

Väl värd väntan – Falsterbosegraren gjorde det igen

FinalsegerBalisco Line var den valpiga unghästen som efter lång tid i godan ro fick sitt genombrott med segern i Falsterbo. Nu är han fortsatt i vinnartagen med Matilda Pettersson och hoppade hem Elmias 7-årsfinal.

Väl värd väntan – Falsterbosegraren gjorde det igen
Matilda Pettersson och Balisco Line tog en ny storseger. Foto: Roland Thunholm

Elmia Scandinavian Horse Shows 7-årshoppning, presenterad av Ridsport, fick en Falsterbovinnare i täten: Balisco Line (SWB, val, f 2010, e Baltimore-Quidam de Revel, uppf Anna Ehrner Eriksson, Rolf Eriksson, äg JDC Bernt Johansson AB) med Matilda Pettersson i sadeln. Matilda och ägaren Bernt, som även äger Matildas 1,50-häst Head Over Hills, väntade klokt och tålmodigt på att den valpiga unghästen skulle få sin tid.

– Vi väntade länge och strök alla 5- och 6-årschampionat. Plötsligt var han bara ifatt och sedan dess har han varit precis där han ska vara, säger Matilda.

Och nog är Balisco Line där han ska vara, eller till och med bättre än så. Först seger i Falsterbos 7-årsfinal, nu seger i Elmias 7-årsfinal och än är säsongen inte slut. Matilda var borta på grund av en skada på sensommaren och därmed fick Balisco Line en tävlingspaus då.
– Nu vill jag gärna kvala honom till Friends. För att göra det måste vi vinna 7-årsklassen på SM, säger Matilda som dessutom vann Breeders Trophy med sin egen Herta Beata för några veckor sedan.

Det blev en fransk tvåa i Maelle Martin med Kendy Belle Van T’Roosakker. På tredjeplatsen var det åter blågult genom Fredrik Spetz och Mexico.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden