Dressyr
29 oktober 2017 19:09

Kür i kubik på Elmia

Elmia 2017Elmias dressyr avslutades med kür för unga talanger hela eftermiddagen. Tre kategorier gjorde upp och tre mycket värdiga vinnare korades bland juniorer, young rider och ponnyekipage.

Kür i kubik på Elmia
Helgens mesta överdomare på dressyren Christel Wiberg delar ut priser till sina speciella skyddslingar - alla fina ponnyekipage. Här med tränaren elin Aspnäst och ponnysegrare Moa Sundelöf på HB Dancing Daylight. Foto: Kim C Lundin

De tre domarna Ewa Axelsson, Lena Mårtensson och Gustaf Svalling roterade på posterna E, C och M i de tre klasserna som gjordes upp efter varandra.

Juniorer
Bästa juniorekipage var den välridande Vendela Eriksdotter Rubin på familjeuppfödningen Lawsonia (SWB f -04 e Danone- Landsieger I , uppf Ylva Rubin Lundens djurhälsa, äg  Lundens Djurhälsa) som red till Phil Collins musik. Deras program hade hög svårighetsgrad men mest imponerade de fina tempoväxlingarna och övergångarna. De segrade på 72,042 procent.

Lawsonia
Bästa junior på banan Vendela Eriksdotter Rubin på stiliga Lawsonia. Foto: Kim C Lundin
Placerade
Från vänster Felicia Brännström/Don Scudo, Felicia Olofsson/Bellman, Alva Liew / Latina Foto: Kim C Lundin

Resultat Juniorkür

Young Rider
Det var ett mycket meriterat gäng Young Rider ekipage som gjorde upp på Elmia och sedan var det den där junioren som bytt kategori så här i slutet på året. Just den junioren slog till och vann. Det var såklart Evelina Söderström på den sportige eleganten Weihenstephaner (SWB f -98 e Warsteiner –Dwight, uppf Tomas Blomgren, äg Trions Dressyr AB ) som red ett fräscht och svårt YR-program. Med 72,708 procent blev de segrare efter en ritt med härlig elegans.

Weihenstephaner
Se sådan stil han har Weihenstephaner verkligt fint riden av Evelina Söderström. Ett nytt begrepp är myntat – Weinelina regerar. Foto: Kim C Lundin
Primavera
Cecilia Bergåkra och Primavera fick ta emot gratulationer till andraplatsen av Jan-Olof Wannius. Foto: Kim C Lundin

Resultat Juniorkür

Ponnyer
Sex ponnyekipage som deltar i Horsepartner Development Tour, en serie för ponnydressyr för ekipage från hela landet, fick chansen att rida på Elmia. De sex bästa ekipagen från Development Tour kom med och fick visa upp sig i den stora hall B. De duktiga ryttarna visade upp sina ponnyer i en och samma klass blandat C- och D-ponnyer, tre från varje kategori.

Ponnykür betyder program med intrikata vägar och spännande kombinationer av enkla byten och förvänd galopp som bara fungerar med de lydigaste ponnyerna.

Segrare i klassen blev ett rutinerat D-ponnyekipage. Trots lite hicka i programmet räckte kvalitéerna till seger i klassen för Moa SundelöfHB Dancing Daylight (DRP f -06 e HB Daylight- Till the Champ, uppf Tino Seeger, äg Marie Sundelöf), totalt 70,917 procent.

Hb Dancing Daylight
Moa sundelöf med sin HB Dancing Daylight. Segertäcke och rosett är på. Foto: Kim C Lundin

”Sötast-på-banan”-priset kunde gått till hela klassen men de tre C-ponnyerna Adrenalin, Don Chocolo och Daylight med sina duktiga små ryttare får dela på den utmärkelsen.

Adrenalin
Christel Wiberg pussar Adrenalin, sötast av alla, fint riden av Lovisa Adamsson. Foto: Kim C Lundin

Resultat Ponnykür

Håll utkik efter ett bildspel med samtliga ungdomsekipage från söndagen under veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-