Fälttävlan
16 maj 2016 10:44

Silver-Wega pensioneras

OS-silvermedaljören Wega har visat fin form under säsongen med Sara Algotsson Ostholt i sadeln och fanns med på årets långa OS-lista. Nu sätter ett läckage i kotsenskidan stopp för karriären. ”Det är med stor sorg, då jag vet att Wega älskar att visa upp sig på tävlingsbanan” säger Sara.

Silver-Wega pensioneras
Karriären är över för silverhästen.

Familjens Algotsson egen uppfödning Wega (f 2001, e Icro Mena-Labrador) tog ridsport-Sverige med storm när hon tog OS-siver i London 2012 med Sara Algotsson Ostholt. Nu har den fantastiska karriären nått sitt slut.
– Har varit hos veterinären och fått beskedet att Wega har tävlat färdigt, skriver Sara Algotsson Ostholt på sin Facebook och tillägger att Wega inte har ont.

Anledningen till pensioneringen är ett läckage i kotsenskidan. Senast för ett par veckor sedan vann de en tvåstjärnig klass i Münster och de var tvåa på samma nivå i Fontainebleau i mars.
– Så fin som hon var i Münster för två veckor sedan har hon aldrig känts förut. Det är med stor sorg, då jag vet att Wega älskar att visa upp sig på tävlingsbanan, skriver Sara om pensioneringen.

Under ekipagets alla år tillsammans har det blivit en lång rad framskjutna placeringar och höjdpunkten är förstås OS-silvret.
– Jag är väldigt lyckligt lottad att få ha haft en sådan fin tävlingskamrat och att få gjort mitt livs tävling på OS i London med. Kommer alltid att vara Wega evigt tacksam för vad vi fått uppleva tillsammans.

Wega fanns med på långa listan även inför årets OS, precis som stallkamraten Reality 39. Nu verkar det dock bli en annan uppgift än de stora tävlingsbanorna för Wega – Sara skriver att hon hoppas på små mini-Wegor framöver.

Läs Annelie Franks nostalgitext om när silvret säkrades i London här.

Lyssna på en krönika hos Sveriges Radio nedan.   

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden