Fälttävlan
9 september 2017 19:08

Sara och Wega tvåa inför terrängen

(UPPDATERAD) Sara Algotsson Ostholts OS-silverhäst Wega sa farväl till banorna förra året. Nu är hon tillbaka i en internationell klass och ligger tvåa. Sara, liksom Louise Svensson Jähde, har dubbla hästar med i matchen inför den avgörande terrängen.


Sara och Wega tvåa inför terrängen
Den här framgångsrika duon tävlar igen.

Sara Algotsson Ostholt och Wega (SWB sto f 2001 e Irco Mena-Labrador uppf/äg Margareta Algotsson) är på banan igen, nu i internationell tvåstjärnig klass i tyska Langenhagen. OS-silverduon gick in som tvåa efter dressyr på 39,10 straff. I banhoppningen fick ekipaget blott ett extra straff för tiden, vilket betyder att de behåller andraplatsen inför terrängen.

Wega slutade tävla förra året på grund av ett läckage i kotsenskida. Då och då har det kommit positiva rapporter om skadeläget.
”Hon tog sin första språng häromdagen över några små hinder och tyckte det var jättekul. Sedan får vi se vad det blir av det. Härifrån till att tävla mästerskap igen är ett stort steg. Men hon kanske kan göra någonting, tävlas i lägre klasser eller något” berättade Sara för Ridsport i december.  

Så sent som för någon månad sedan vann Sara och Wega, som har blivit mor till två föl (e Chacco’s Crack) under våren via embryotransfer, en nationell enstjärnig klass med god marginal. Nu är de alltså på de internationella banorna igen – hittills på ett framgångsrikt vis.

Sara red även snyggt in 8-åriga Arpertina på platsen just efter Wega i dressyren i den pågående tävlingen. Med fyra straff i banhoppningen ligger de elva inför terrängen.

Louise Svensson Jähde är på plats 13 och 14 med Fidelius 35 och Viva 29 efter dressyr och hoppning. Bettina Hoy och Seigneur Medicott, som ledde EM innan det tog stopp i terrängen, är igång igen. De tog ledningen i CIC2*-klassen på 26,6 straff i dressyren och hoppade även banhoppningen felfritt.

Leaderboard

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden