Fälttävlan
1 september 2013 22:00

SILVERHJÄLTARNA

Niklas Lindbäck med Mister Pooh, Frida Andersén med Herta, Sara Algotsson Ostholt med Reality och Ludwig Svennerstål med Shamwari. Det är ekipagen som tog hem Sveriges första lagmedalj i ett internationellt mästerskap på 16 år. Och silverhjältarna levererade på hemmaplan.

SILVERHJÄLTARNA
Niklas Lindbäck, Frida Andersén, Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål och Staffan Lidbeck tar emot sina silvermedaljer. BILDBYRÅN STR

– Att ta en medalj här har varit mitt mål sedan jag tog över det  här laget. Det känns bra att kunna uppfylla ett mål, säger den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Alla fyra i det svenska laget har fått vara hjältar under mästerskapets gång. Sara Algotsson Ostholt axlade manteln inför tävlingarna i egenskap av olympisk silvermedaljör. Ludwig Svennerstål tog över hjälteskapet när han låg trea efter dressyr och terräng. Och under mästerskapets sista dag klev Frida Andersén och Niklas Lindbäck fram med felfria hopprundor. För Frida Andersén var det årets första felfria runda.
– Jag kan knappt fatta det själv, det är så häftigt, säger den 23-åriga mästerskapsdebutanten.
Niklas Lindbäck tog nu över den fjärdeplats som Sverige som lag haft i otaliga mästerskap.
– Just nu är jag lite besviken över att ha kommit fyra. Men lagmedaljen var det viktigaste, det var för att ta den som vi åkte hit, säger han.  

Ludwig Svennerstål hade svårt att glädja sig åt sitt silver efter att ha rivit bort sig från bronset som han låg på efter dressyr och terräng.
– Jag åkte hit för att ta en individuell medalj. Det var mitt mål. Men om något år kan jag kanske glädja mig åt den här medaljen. Jag red dåligt och min häst hoppade dåligt, säger han.  

Tyskland försvarade sin titel. Bronset gick till Frankrike.
– Vårt nästa mål är att slå tyskarna, säger Staffan Lidbeck.

Sverige hade tre ekipage på topp-tio-listan. Niklas Lindbäck blev fyra, Frida Andersén nia och Ludwig Svennerstål tia. 

Se intervju med hela silverlaget via SVT Play här.

Läs mer och titta på klipp från hoppningen via SVT Play här. 

Läs om de individuella medaljörerna här.

Lagresultat

Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden