Ponny
25 februari 2012 12:08

Sist blev först

Alva Vikström Leijon från Trollhättans Sportryttare med Rory Fiona kom in sist och blev först i årets upplaga av GP-ponnyn.

Sist blev först
Stilstudie av segrande Alva Vikström Leijon på Rory Fiona. Foto: Peter Zachrisson

Samtliga tio ryttare som kvalat in till finalen fick väldigt högt betyg av domarna Rolf-Göran Bengtsson och Sylve Söderstrand. De berömde både sits, vägval, genomförande och helhetsintrycket på rundan som handlade om nio 0,90 meter höga hinder för kategori C-ponnyer.
 
Allra högst betyg gav domarna till 13-åriga Alva Vikström Leijon som fick 129,5 poäng för rundan med sitt Hollandfödda, connemarasto Rory Fiona (f -02 e Fort Tunion-Killadreenan Bobby).

– Det var några som hade jättehöga poäng och jag vågade inte riktigt tro på att få ännu högre. Men det gick ju bra och jag är så klart väldigt nöjd med min runda, berättade Alva som vann med en och en halv poäng.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden