Sverige
19 november 2020 16:01

Skånska hästprofiler och entreprenörer i kortfilm

FilmpremiärProjektet Destination Häst, som pågått under fyra år, har haft fokus på att lyfta sydöstra Skåne som en hästdestination – här har flera stora hästprofiler och entreprenörer sin verksamhet. På torsdagskvällen släpps en kortfilm, där de förklarar varför de har valt att bo just i Skåne.

Skånska hästprofiler och entreprenörer i kortfilm
Ikväll har Destination Hästs film med olika hästprofiler premiär. Foto: Destination Häst

Det Leaderfinansierade projektet Destination Häst har haft fokus på att lyfta sydöstra Skåne som en ”hästdestination”. I filmen medverkar både urskåningar och inflyttade – Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson är några av hästprofilerna. Gemensamt för dem alla är att de har valt Skåne som bas för sin verksamhet, och i filmen berättar de varför.

– Vi räknade ut att på ett år tjänade vi 30 dagar i lastbilen på att bo i Skåne. Det var en av anledningarna till att vi ville flytta, nu har jag så klart väldigt många fler anledningar till varför jag trivs så bra här nere. Det är en fantastisk plats att bo på, säger Peder Fredricson i filmen.

Filmen har premiär den 19 november klockan 18.30 och sänds digitalt via Destination Hästs facebooksida. Den kommer därefter att finnas på YouTube.

Helkväll framför datorn? Missa inte nästa avsnitt av ”Träna med Patrik”, som släpps ikväll torsdag klockan 19.00.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden