Sverige
14 januari 2021 15:33

Skatteverket anser att avel var hobby

StraffasEn uppfödare i Karlskoga har fått sin avelsverksamhet underkänd, då Skatteverket istället anser att det handlar om en personlig hobby.

Skatteverket anser att avel var hobby
Skatteverket klassar en avelsverksamhet i Karlskoga som hobby, vilket bland annat gör att avdrag bedöms som privata kostnader. Foto: iStock

Skatteverket menar att uppfödaren i Karlskoga, som bedrivit avelsverksamhet som gått med förlust, inte har ett vinstsyfte. Därför klassas verksamheten istället som hobby, vilket gör att personen nu får en rejäl skattesmäll. Det rapporterar Karlskoga Tidning.

Det rör sig dels om avdrag på en halv miljon kronor som gjordes under 2018, som nu bedöms som privata kostnader, men även en straffskatt på 57 000 kronor.

Tidningen skriver att Skatteverket även beslutat att ”personen ska uttagsbeskattas för privat användning av tillgångar i näringsverksamheten, som stall, hästtransport och sadel”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden