Dressyr
30 juli 2017 16:35

Skön repris för Charlotte Haid-Bondergaard

Charlotte Haid-Bondergaard och Roberto Des Frettes tog sin andra raka seger på det nationella meetinget i Laholm när de vann söndagens Grand Prix kür. Det har också ridits några Intermédiaire kür runt om i Sverige.

Skön repris för Charlotte Haid-Bondergaard
Charlotte Haid-Bondergaard och Roberto Des Frettes har vunnit två klasser på två dagar. Foto: Yvonne Karlsson

Sommardressyren hos Laholmsortens Lantliga Ryttarförening avslutades med tre nationella klasser på söndagen och den svåraste, Grand Prix kür, vanns av Charlotte Haid-Bondegaard på lusitanon Roberto Des Frettes.

Tillsammans med lördagens seger i GP innebar det att hon blev meetingets framgångsrikaste ryttare.

Det är första gången föreningen anordnar en GP kür på sina populära dressyrtävlingar och klassen samlade fyra ekipage. Men segrarinnan kommer att se till att det blir fler nästa år.
– Jag måste rikta ett stort tack till arrangörer, sponsorer, domare och funktionärer, sade Charlotte Haid-Bondegaard, Insjöns Ridklubb, vid prisutdelningen.
– Jag ska verkligen arbeta för att få hit fler Grand Prix-ryttare nästa år till de här välarrangerade tävlingarna.

I båda dessa klasser red Charlotte Roberto Des Frettes, en tolvårig lusitano e Carinho Des Noes-Boulou Des Frettes.
– Han är en väldigt positiv häst, han vill så mycket, berättade hon. Det är otroligt roligt att rida honom, han bjuder så mycket på sig själv och har lätt för att lära. Bara jag kommer ihåg att sitta stilla och inte rida med för stora hjälper på honom, han har så väldigt lätt att samla sig och gå i fin passage och piaff.

Charlotte kunde kvittera ut totalt 15 000 kronor för sina båda segar, summor som inte dressyren är bortskämd med precis.

I Intermediére I med sju starter segrade Olof Axelsson från Flyinge Hästsportklubb, på Valentino (SWB e Richfield – Regazzoni) på 67,209 procent och i FEI Intermediére I kür med nio tog Carina Bondesson, Trolleholms Rf, på Acappella (SWB e Akribori – D-Day) hem segern på 69,125%.
Hela meetinget har varat från onsdag till och med söndag och 26 klasser på lokal, regional och nationell nivå har ridits på tre banor samtidigt. Totalt har drygt 600 starter gjorts.

Resultat, Laholm

På Falu Ridklubbs nationella tävlingar reds det ochså en Intermédiaire I kür på söndagen. Här var det fem startande och Mantorpsryttaren Nina Lilja med Sundowner vann klart på 72,333 procent.

Resultat, Falu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden