Hästliv
13 november 2017 17:30

Skottkärresitsen blev en viral succé – nu kommer den i produktion

Smart lösningFörra hösten dök Adam Farleys finurliga, snabbtillverkade skottkärresits med sonen Ollie upp överallt på sociala medier. Nu har familjen sökt patent på sitsen och ligger i startgroparna för en massproduktion.

Skottkärresitsen blev en viral succé – nu kommer den i produktion
Skottkärresitsen blev en viral succé förra hösten. Nu är planerna att den ska massproduceras. Skärmdump från Rachel Claridge

Vad gör man när hustrun är bortrest och maken ska sköta familjens hästar och 1,5-årig son på egen hand? Adam Farley i brittiska Glouchestershire kom på en genialisk löstning för att slippa köra både skottkärra och barnvagn – av en hink tillverkade han en enkel skottkärreits för sonen Ollie som då kunde följa med på skottkärreturen med foder till hästarna.

Hustrun till Adam är distansryttaren Rachel Claridge, och hon publicerade bilden på Ollie i skottkärresitsen på Facebook förra hösten och den fyllde snart sociala medier med muntra miner. Nu berättar Horse & Hound att Adam Farley och Rachel Claridge har tagit fram en säkrare modell som prototyp, har ansökt om patent på den och har planer på att massproducera sitsen.
”Det är ett företag som tillverkar skottkärror som är intresserade av att tillverka den åt oss”, säger Adam Farley till Horse & Hound.

Publicerat av Rachael Claridge den 2 november 2016

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-