Ridsport åsikt
12 juli 2017 10:00

Skriv under – ridsport är friskvård!

Hockey, curling och örtbad är okej, men ridning är inte friskvård enligt nuvarande skatteregler.
Drygt 13 000 hästälskare har redan skrivit under.
Under sommaren fortsätter Ridsport att samla in namn för att ridning ska räknas som friskvård.

Skriv under – ridsport är friskvård!
Ridsport har under året jagat namnunderskrifter i syfte att påverka politikerna så att ridsport blir avdragsgill som friskvård. Och detta ämne har varit ett av de mest populära bland läsarna. Lotta Gyllensten

I dag kan anställda i Sverige få friskvårdsbidrag för att spela hockey, gå på gym, curla eller bada örtbad, men inte för att rida.

Redan för nio år sedan sade riksdagen förvisso ja till att göra ridning avdragsgill som friskvård, men beslutet skickades aldrig till skatteverket och reglerna ändrades inte.
Inför valet 2014 sa alla partier utom vänsterpartiet ja till ridsport som friskvård. Den sittande regeringen har utlovat en beredning under denna mandatperiod men frågan tycks ha fastnat på vägen ännu en gång.

Tiina Fors, rättslig expert på skatteverket sade tidigare i våras till Ridsport att skatteverket och finansdepartementet har haft många kontakter angående ridsport som friskvård genom åren.
– Men vi har aldrig fått uppdraget att ta itu med frågan.

Ridsports namninsamling har hitills lockat drygt 13 000 personer att skriva under. Men vi är många fler som gillar hästar här i landet och som instämmer helt i påståendet att hästarna i våra liv bidrar till vår hälsa, såväl fusiskt som mental.
Nu ser vi till att gemensamt lyfta upp frågan på bordet igen, eller hur?
I våras startade Ridsports upprop för att ridning äntligen ska godkännas som avdragsgill friskvård. Skriv under vår namninsamling du med, så ska vi se till att den lämnas över till folkhälsominister Gabriel Wikström.

Observera att du måste bekräfta din signatur via det mejl som landar i din mejlkorg sedan du skrivit under, annars räknas inte underskriften som giltig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-