Avel
7 oktober 2017 21:53

Skywalker föll Dujardin i smaken

Ņrets segrare i Breeders Trophy för 4-åriga hingstar heter Skywalker, riden, uppfödd och ägd av Cilla och Einar Kristoffersen.

Skywalker föll Dujardin i smaken
Cilla Kristoffersen gav sin fina Skywalker tummen upp efter seger i Breeders Trophy för 4-åriga hingstar. Mikael Persson/MiP Media

De tre bästa ryttarna i 4-årsfinalen är tagna, glad och lite utmattade, det har varit en lång och spännande dag.


Charlotte Dujardin, Cilla och Einar Kristoffersen.

Segrande Cilla Kristoffersen med elegante Skywalker var rent av lycklig över utfallet i finalen.
– Jag tyckte det var roligt att Charlotte red honom så mjukt och ”tjejjigt” som jag gör. Jag blir stolt av att se honom gå så bra med en sådan världsryttare.
– När jag slutade tävla med Montesse så försökte vi betäcka henne men hade ingen framgång. Under OS i London pratade jag och Rose Mathisen och hon tyckte vi skulle prova med Zuidenwind som har så god fertilitet. Ingemar från Gränsbo levererade sperma direkt till Montesse.
– Jag fick beskedet från veterinär Pedro senare: ”Now we are making love” och så blev Skywalker till”.
– Han ska precis som Charlotte sa utvecklas i sin egen takt och stanna hos mig.

Cilla red och Einar Kristoffersen bar alla priser, lät börda en sådan här dag.


Madelene Engelke kom hem från Tyskland utan förväntningar på resultat för sin Shizeido GJ som nu blev tvåa.
– Jag ville gärna visa honom här hemma för han är grundregistrerad i SWB, då känns det mest rätt.
– Vi köpte honom för cirka ett år sedan, det är precis som Charlotte sa om honom. Han är inte den reaktionssnabbaste hästen men det får ta den tid det tar. – Jag vet att han var här på bruksprovet 2016 utan att bli godkänd. Han ska förbli hingst så får vi se hur vi gör.
– Det var roligt att få kritiken, han var väldigt trött och tagen av situationen men jag är så nöjd med att Charlotte kände av hur han var. Att hon kunde känna att han har en underbar ridbarhet.

Shizeido GJ med Charlotte Dujardin.

Sandra Sterntorp har fött upp tredjeplacerade Swedish Diamond tillsammans med sin mamma Yvonne Sterntorp Ingvarsson.
– Jag hade lite ångest för det här men nu ångrar jag inte att jag åkte hit. Jag har aldrig varit så nervös för att göra en start som idag. Väl på hästen kände jag mig avslappnad. Det var underbart att se honom med Charlotte.
– Jag tävlade hans mamma Dalenes La Bri och när jag pensionerade henne så var hon svår att få dräktig, men vi lyckades. Först blev det ett Bellagio-föl eftersom jag ridit honom och sen ett San Amour-föl för jag gillade honom.

Swedish Diamond med Charlotte Dujardin.

 Charlotte Dujardin var själv glad och lite imponerad över standarden på de unga hästarna, hon hade en positiv upplevelse 2016 och blev inte besviken i år.
– Det var ett antal som jag gärna tagit med mig hem, det fanns dessutom en hel del som jag gärna hade gett högre betyg till om de inte spänt sig eller inte varit helt framme av andra skäl, förklarade Charlotte Dujardin.

Conde Nords utskaftning lär Charlotte Dujardin inte glömma i första taget. Hingstens kvalitéer lyste ändå igenom och Dujardin gav honom ett fint omdöme.

– Jag tycker standarden var hög, jag kände att det fanns potential i alla, det är inte så lätt att hitta runt om i Europa när du provar häst. Jag tyckte själv det var spännande idag, jag kände mig också trygg med de här hästarna vilket var viktigt för mig, sa Charlotte Dujardin.


Passet blev svettigt, först efteråt insåg Charlotte Dujardin att det fanns ett sto i ringen samtidigt som hon försökte testrida en hingst.

Resultat 4-årsfinal Breeders Trophy
Resultat testridning

Fotograf: MiP Media

Resultat 4-åringar kval

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden