Sportnytt
25 juli 2016 05:00

Massa nya fjordingmästare

Under helgen har det varit fjordhäst-SM med flera grenar i Karlslunds herrgård i Ŗrebro.

Massa nya fjordingmästare
Jennie Augustsson Thomassson på Melvin vann ena SM-klassen i dressyr men räckte inte hela vägen till guld totalt.

Det har varit full fart på SM för fjordhästar i helgen och många mästare i olika grenar har korats.

SM-klassen i dressyr var uppdelad i två omgångar. Den första gick i LA:1 och här vann Emma Apelqvist på Lukas. Omgång 2 gick i LA:2 och vanns av Jennie Augustsson Thomassson på Melvin. Slutresultatet blev guld till Emma Apelqvist på Lukas, silver till Elvira Olsén med Hjorthöjs Promille och brons till Jennie Augustsson Thomasson på Melvin. Elvira Olsén blev även bästa junior i SM-klassen, på samma häst.

I precisionskörningens SM-klass tog Sara Andersson med Edwin guld. Silvret gick till Linda Åhlen med Cirkus 251 medan Annelie af Ekenstam och Yrja 3446 tog brons.

Brukskörningens SM-klass fick en rutinerad mästare i Per-Inge Andersson och Torps Gusten 197. Tops Gusten är 22 år gammal och har vunnit SM i olika grenar närmare 20 gånger. Annelie af Ekenstam med Yrja 3446 tog silver och Per Axelsson med Cheen Femtio 207 tog brons.

Bruksridningens SM-klass vanns av Madeleine Malmgren på Vicktor, Maria Wieslander med Caxe tog silver och Maria Wieslander med Lizzy tog brons.

SM-guld i fjordhästarnas hoppning togs av Madeleine Malmgren på Vicktor. Vice mästare blev Jessica Bjälvik med Cheen Femtio 207 medan Josefine Pettersson med Hannibal tog hand om bronset. Josefine Pettersson blev även bästa junior i hopping.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden