Ponny
3 november 2018 17:57

SM-guld till ”hemmalaget”

MästerskapNär lag-SM i dressyr avgjordes hos Billdals Ridklubb på lördagen gick guldet till det distriktslag som Göteborg och Bohuslän hade skapat inför mästerskapet. "Det var oväntat men jättekul," säger guld- och hemmaryttaren Siri Ehrnrooth.

SM-guld till ”hemmalaget”
Vanessa Palm, Siri Ehrnrooth och Ebba Johansson red hem ett SM-guld på lördagen. Foto: Pierre Anderzon

Distriktslaget som Göteborg och Bohuslän ställde upp med på lag-SM bestod av Siri Ehrnrooth/Danny Beau, Ebba Johansson/Brattelids Petit Le Brun och Vanessa Palm/Nonstop.

Vår styrka var att vi var så jämna. Ingen av oss hade någon miss. Siri Ehrnrooth om vägen till SM-guld.

Det var första gången trion red i lag tillsammans och det bar hela vägen till SM-guld.
– Vi klickade direkt med varandra, säger 15-åriga Siri Ehrnrooth.

Guldlaget tog täten i mästerskapet redan efter kvalet där de fem finallagen gallrades ut och fortsatte sedan i samma stil under lördagens final.

De vann med ungefär en halv procent mer än tvåan, Värmlands distriktslag.

Inga missar
– Vår styrka var att vi var så jämna. Ingen av oss hade någon miss, säger Siri Ehrnrooth som är den enda i guldlaget som tävlar för SM-arrangören Billdals Ridklubb och alltså fick vara med om att ta SM-guld på hemmaplan.
– Det var oväntat men jättekul med ett guld.

I finalen red en lagryttare FEI:s mästerskapsprogram och två FEI kür för ponnyryttare. Siri Ehrnrooth red kür med sin Danny Beau.
– Det gick jättebra. Danny var helt fantastisk, han gillar vår kür som har temat Björnbröder och jag kan känna hur han taggar igång när han hör musiken, säger Siri Ehrnrooth.

Gemensam tränare
Hon och lagkamraten Ebba Johansson har en gemensam tränare i Alexandra Börjesson, Siri Ehrnrooth tränar också för Emma Jönsson.

Förutom ett silver på ungponny-SM med en ponny som hon inte äger själv är SM-guldet Siri Ehrnrooths första SM-medalj.
– Nu ska vi hem och ta hand om Danny som den kung han är. Han har gjort sitt för den här säsongen nu. Sedan ska vi äta en väldigt god middag i kväll, säger 15-åringen som också har börjat tävla så smått på stor häst.

SM-silvret gick till Värmland medan Föreningen Mantorpsryttarna tog hand om bronsmedaljen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden