Ponny
19 juni 13:22

SM-guld till Linda Svensson Krupke och Ellen Olsson

Ņrets första svenska mästare i ponnydressyr är utsedda. I kategori C gick guldmedaljerna till Ellen Olsson på Daylight i grupp 1, och till Linda Svensson Krupke på Merveilleux i grupp 2.

SM-guld till Linda Svensson Krupke och Ellen Olsson
Ellen Olsson och Linda Svensson Krupke är årets svenska mästare i ponnydressyr kategori C

Under måndagen kommer totalt fem svenska mästare utses i ponnysdressyr vid Ryttarsällskapet Grums tävlingar på Equality Line i Hammarö. 


Linda Svensson Krupke och Merveilleux vann SM-guld i kategori C, grupp 2. Foto: Pernilla Hägg.

Första finalklassen ut var kategori C, grupp 2 (ryttare 17-20 år). Guldet togs hem av Linda Svensson Krupke på Merveilleux (ASRP val f-01 e Sweet Demand xx-Pernod ox, uppf Gittens Friskvård). Ekipaget inledde tävlingen starkt med en seger i lördagens lagtävlansprogram med 69,017 procent. I det individuella mästerskapsprogrammet under söndagen blev det en andraplats för ekipaget med 67,561 procent, och i söndagens avslutade kür blev det en fjärdeplats för ekipaget med 68,4 procent.

Summan av de tre procenten blev totalt 205 för Linda och Merveilleux, vilket räckte till SM-guld. Det blir ekipagets tredje SM-medalj. 2015 tog Linda och Merveilleux brons, och förra året blev det en silvermedalj – båda gångerna i grupp 2. 

Svenska mästare har Linda och Merveilleux dock blivit flera gånger tidigare – duon har tagit flera guld vid SM i ponnygalopp.

Silvermedaljen i kategori C, grupp 2 gick till Olivia Rutgersson på Royal Dimaz. Foto: Pernilla Hägg.


Lova Sundquist och Rip’s Joyride tog SM-brons i kategori C, grupp 2. Foto: Pernilla Hägg.

Silvermedaljen togs i år av Olivia Rutgersson på Royal Dimaz, och bronset gick till Lova Sundsquist på Rip’s Joyride.

Resultat SM i dressyr kategori C, grupp 2, Hammarö 19 juni 2017

GULD Linda Svensson Krupke, Ronneby Ryttarförening – Merveilleux
SILVER Olivia Rutgersson, Valsängs Ryttarförening – Royal Dimaz
BRONS Lova Sundquist, Vänersborgs Ryttarförening – Rip’s Joyride

Fullständigt resultat kategori C, grupp 2


Seger i alla klasser med över 72 procent gav SM-guld i kategori C, grupp 1 till Ellen Olsson och Daylight. Foto: Pernilla Hägg.

I kategori C, grupp 1 (ryttare upp till 16 år) höll Ellen Olsson och Daylight (KP val f-02 e Dijon S-Thil the Champ, uppf Hermann Arts) tävlingen i ett järngrepp. Ekipaget segrade rakt igenom i alla klasser under tre dagar, och tog förtås hem guldet. Lördagens lagtävlansprogram vann de på 72,051 procent, söndagens individuella mästerskapsprogram segrade det med 72,398 procent. I söndagens kür dansade de fram till toner ur ”Sound of Music” och fick ihop 72,4 procent. Över 72 procent i alla ritter för Ellen och Daylight och en totalsumma på 216,8 gav dem SM-guldet.

Med Daylight har Ellen sedan tidigare ett lagsilver från NM, men det är hennes första SM-medalj. Det är Daylights första individuella guld på SM, han har sedan tidigare ett individuellt silver och ett lagguld.


Efter flera SM-guld på raken blev det i år silver för Ellen Hedbys på Indiana Joe i kategori C, grupp 1. Foto: Pernilla Hägg.


Lovisa Adamsson och Adrenalin tog SM-brons i kategori C, grupp 1. Foto: Pernilla Hägg. 

Silvret gick till Ellen Hedbys och Indiana Joe – det ekipage som varit regerande svenska mästare i kategori C, grupp 1 under de två senaste åren. Indiana Joe tog dessutom SM-guld 2013 och 2014. Bronsmedaljen i kategori C, grupp 1 gick till Lovisa Adamsson på Adrenalin. 

Resultat SM i dressyr kategori C, grupp 1, Hammarö 19 juni 2017

GULD Ellen Olsson, Föreningen Mantorps Ryttarna – Daylight
SILVER Ellen Hedbys, Sällskapet Segersta Sportryttare – Indiana Joe
BRONS Lovisa Adamsson, Roslagens Rid och Körklubb – Adrenalin

Fullständigt resultat kategori C, grupp 1

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar