Ponny
6 november 2015 06:30

SM-tvåan tar över EM-ponny

Emma Tegelskärs EM-ponny B Capriole har fått en ny ryttare. Framöver ska han lotsas på dressyrbanorna av årets SM-tvåa Ebba Nilsson.

SM-tvåan tar över EM-ponny
Ponny-EM i Malmö var en av alla stortävlingar B Capriole gjorde med Emma Tegelskär. LottaGyllensten

Många ponnyer byter ägare såhär års när ryttarna faller för ålderstrecket. En av dem är B Capriole (valack, f -03, e Cippyn Red Crusader-Karlsfälts Caruso), som i nära två år har tävlats av Emma Tegelskär, Särö RF. Ekipaget har gjort det mesta tillsammans, som två SM, Falsterboküren och EM i augusti.

Nu har valacken flyttat till sin nya ägare Ebba Nilsson, Ronneby RF.
– Jag har sett honom på många tävlingar och alltid tyckt att han är jättefin, säger Ebba.
Hon tog SM-silver med Roman (valack, f- 06, e Orchard Red Prince–Vitano) i år och de blev nyligen klara för Friendsküren. Ebba satsar vidare även på Roman, som nu har fått sällskap i stallet av den mer meriterade B Capriole. När Ebba provred ponnyn hon spanat på slog det hennes förväntningar.
– Det kändes ännu bättre än jag trodde det skulle göra. Han är väldigt positiv, framåt och lätt i sina rörelser. Samtidigt kan han vara lite svår, men jag tycker att det är kul med en utmaning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden