Hoppning
10 juli 2018 17:03

Smilla Berntsson toppade första childrenfinalen

FalsterboDen första finalomgången i Mountain Horse Children Challenge har avgjorts och det blev en skånsk seger genom Smilla Berntsson.

Smilla Berntsson toppade första childrenfinalen
Smilla ledde ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Björne Carlsson och Maria Gretzer dömde Mountain Horse Children’s Challenges första finalomgång med inverkansbedömning. Tolv ryttare har nått hela vägen till Falsterbo och i dagens inverkansklass på 1,20-höjder gjorde de upp om startordningen i den avgörande klassen, 1,20 bedömning A1:a.

Sist ut i sista finalklassen blir Smilla Berntsson, som vann i dag med Le Tornade (SWB, val, f 2010, e Cyklon-Lavirco, upp f Familjen Krister Nilsson, äg Nellie Berntsson). Det kan alltså bli något av en Berntssonrepris – för fyra år sedan vann syster och hästägare Nellie samma final i Falsterbo.

Segern togs på 27,0 poäng, före Nellie Danielsson med Conny och Filippa Lagergren med Agat. Placeringarna i den sista finalklassen läggs ihop med dagens placeringar och på så vis utses den slutliga vinnaren av Mountain Horse Children’s Challenge 2018.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden